Blog
Naháč nebo polonaháč? Řeč je o dortech…
Naháč, polonaháč, potažený, potahovaný nebo napůl potažený. No, řekněte, kdo se v tom má vyznat? Dortové trendy jsou neúprosné. A taky krásné. Pokud…
Číst víceWilton barvy jsou zpět!
Legendární jedlé barvy od americké značky Wilton jsou zpět! Vrací se na evropský, a tedy i český a slovenský trh.
Číst víceJak se pracuje s jedlým papírem na dorty?
Krásný a originální dort, který zvládne i začínající hospodyňka? Vsaďte na jedlý papír. Jeho aplikace je snadná, rychlá a vykouzlí zaručeně úsměv na…
Číst více8 užitečných tipů při potahování dortu
Potahované dorty hýbou cukrářským světem už nějaký ten pátek. Stále častěji je hospodyňky vyrábí i doma. Jste jednou z nich? Pak se vám budou určitě…
Číst víceRECEPT: Cupcakes se smetanovo-mascarpone krémem
V dnešním videu vám přinášíme recept na nadýchané cupcakes s chutným krémem ze smetany a mascarpone. Další videa najdete na našem Youtube kanálu.
Číst víceAgar a jeho využití v gastronomii a cukrářství
Pokud jen trochu něco víte o cukrářství a moderní gastronomii, už jste se jistě s názvem agar nebo také agar-agar či kaku kanten setkali. Přesto vám…
Číst víceJaké druhy krémů pod potahovací hmotu a marcipán na dort?
Víte, jaký krém ne/patří pod potahovací hmotu a marcipán? Dobře pomazat dort, vychladit a potáhnout marcipánem nebo potahovací hmotou. Zdá se to…
Číst víceTři nejlepší recepty na domácí zmrzlinu a nanuky
Zmrzlina - bez ní by to v létě zkrátka nešlo. Milují ji děti i dospělí a je třeba ji mít neustále po ruce. Pokud chcete mít pod kontrolou, co jíte,…
Číst víceZnačení floristických drátků gauge
Ne všude se používá metrický systém. Například v USA nebo Velké Británii mají jiné měrné i váhové jednotky než na jaké jsme zvyklí u nás doma. A…
Číst víceRECEPT: Tvarohový dort Míša - český cheesecake
Rádi mlsáte, ale dělá vám problém stát dlouho u plotny? Chcete si v parných dnech pochutnat na něčem lehčím? Pak jste tu správně! Přináším vám recept…
Číst víceINSPIRACE: Svatební dorty podle svatebních šatů
Dneska vám přinášíme úžasnou sérii inspirativních dortů se svatební tématikou. Víte, že skvělým zdrojem inspirace pro váš dort DNE D, může být váš…
Číst víceRECEPT: Pravé francouzské makronky šéfa Olivera – vyzkoušeno přímo v Paříži
Když jsme na Facebooku zveřejnili pár obrázků z našeho kurzu v Paříži, kde jsme se u mistra cukráře Oliviera Lemorta, učili péct orginální…
Číst víceRECEPT: Rychlá příprava moučníků ze sypkých směsí
Vyzkoušejte námi nabízené sypké směsi k výrobě moučníků, pečiva, krémů... Jednoduchost přípravy Vás překvapí a výsledkem budete mile překvapeni.
Číst víceRECEPT: Třené těsto nejen na bábovku
Jak dobře připravit třené těsto na bábovku, srnčí hřbet nebo velikonočního beránka? Každá rodina mů svůj oblíbený recept. Avšak u základního receptu…
Číst víceRozdíl mezi elastickými a neelastickými polevami
Tukové polevy, různých barev a chutí, dozdobí Vaše dorty, mini dezerty, koblížky, cake pops. Vytvořte své výrobky ještě veselejší a chutnější.
Číst víceStěhujeme se
Ve dnech 15.2. - 24.2.2019 dochází ke stěhování skladů do nových prostor, prosíme omluvte v tomto období možné zdržení expedice.
Číst víceLow Carb dorty a zákusky aneb Pečeme bez mouky a cukru
„Máte v nabídce i LC zákusky?“ Je dost pravděpodobné, že jste jako cukráři/cukrářky tuto otázku od svých zákazníků už dostali. O co vlastně jde?…
Číst víceListové těsto
Listové těsto je také známé jako francouzské těsto. Výroba listového těsta je poměrně zdlouhavá a pracná, ale pokud máte po ruce hotové listové těsto…
Číst víceRECEPT: Donuty - koblížky mnoha barev
Nadýchaný kroužek z kynutého těsta si vás omotá kolem prstu. Vhodný jako svačinka nebo jen tak, když vás honí mlsná. Barevný donut, posypaný cukrovým…
Číst víceRECEPT: Vosí hnízda - včelí úly ořechové
V Čechách se této laskomině říká vosí hnízda, na Moravě včelí úly. To podle jejich tvaru, který vychází z podoby slaměné košnice, včelařské pomůcky…
Číst více