Historie výroby perníků sahá až do starého Egypta
Pokud chceme vystopovat počátky výroby perníků, musíme zapátrat v dávné minulosti. Medové pečivo se v různých obměnách vyrábělo odpradávna.…
Číst vícePokud chceme vystopovat počátky výroby perníků, musíme zapátrat v dávné minulosti. Medové pečivo se v různých obměnách vyrábělo odpradávna.…
Číst víceChcete letos o Štědrém dnu vidět zlaté prasátko? Pak to tentokrát musíte vydržet a až do večeře nic nejíst. I když jedna výjimka tu vlastně je.…
Číst víceMůžete jím nahradit jakýkoliv jiný (méně kvalitní) rostlinný tuk na pečení, použít ho při rozvalování potahovací hmoty, fondánu nebo marcipánu,…
Číst víceMnohá náměstí v Česku se už od poloviny listopadu pyšní svými nazdobenými vánočními stromy, v nákupních centrech blikají ozdobná světýlka, stánky s…
Číst víceRozhodli jste se začít péct dorty na zakázku, ale tápete v tom, jak správně nastavit ceník, tak aby se vám podnikání vyplatilo a aby byly ceny…
Číst víceJaký má být dort pro malé děti? Na to univerzální rada neexistuje. Dáváte přednost krásným patrovým dortům s oblíbenými postavičkami? Nebo radši…
Číst víceNaháč, polonaháč, potažený, potahovaný nebo napůl potažený. No, řekněte, kdo se v tom má vyznat? Dortové trendy jsou neúprosné. A taky krásné. Pokud…
Číst víceLegendární jedlé barvy od americké značky Wilton jsou zpět! Vrací se na evropský, a tedy i český a slovenský trh.
Číst víceKrásný a originální dort, který zvládne i začínající hospodyňka? Vsaďte na jedlý papír. Jeho aplikace je snadná, rychlá a vykouzlí zaručeně úsměv na…
Číst vícePotahované dorty hýbou cukrářským světem už nějaký ten pátek. Stále častěji je hospodyňky vyrábí i doma. Jste jednou z nich? Pak se vám budou určitě…
Číst víceV dnešním videu vám přinášíme recept na nadýchané cupcakes s chutným krémem ze smetany a mascarpone. Další videa najdete na našem Youtube kanálu.
Číst vícePokud jen trochu něco víte o cukrářství a moderní gastronomii, už jste se jistě s názvem agar nebo také agar-agar či kaku kanten setkali. Přesto vám…
Číst víceVíte, jaký krém ne/patří pod potahovací hmotu a marcipán? Dobře pomazat dort, vychladit a potáhnout marcipánem nebo potahovací hmotou. Zdá se to…
Číst víceZmrzlina - bez ní by to v létě zkrátka nešlo. Milují ji děti i dospělí a je třeba ji mít neustále po ruce. Pokud chcete mít pod kontrolou, co jíte,…
Číst víceNe všude se používá metrický systém. Například v USA nebo Velké Británii mají jiné měrné i váhové jednotky než na jaké jsme zvyklí u nás doma. A…
Číst víceRádi mlsáte, ale dělá vám problém stát dlouho u plotny? Chcete si v parných dnech pochutnat na něčem lehčím? Pak jste tu správně! Přináším vám recept…
Číst víceDneska vám přinášíme úžasnou sérii inspirativních dortů se svatební tématikou. Víte, že skvělým zdrojem inspirace pro váš dort DNE D, může být váš…
Číst víceKdyž jsme na Facebooku zveřejnili pár obrázků z našeho kurzu v Paříži, kde jsme se u mistra cukráře Oliviera Lemorta, učili péct orginální…
Číst víceVyzkoušejte námi nabízené sypké směsi k výrobě moučníků, pečiva, krémů... Jednoduchost přípravy Vás překvapí a výsledkem budete mile překvapeni.
Číst víceJak dobře připravit třené těsto na bábovku, srnčí hřbet nebo velikonočního beránka? Každá rodina mů svůj oblíbený recept. Avšak u základního receptu…
Číst víceTukové polevy, různých barev a chutí, dozdobí Vaše dorty, mini dezerty, koblížky, cake pops. Vytvořte své výrobky ještě veselejší a chutnější.
Číst více