Low Carb dorty a zákusky aneb Pečeme bez mouky a cukru
„Máte v nabídce i LC zákusky?“ Je dost pravděpodobné, že jste jako cukráři/cukrářky tuto otázku od svých zákazníků už dostali. O co vlastně jde?…
Číst více„Máte v nabídce i LC zákusky?“ Je dost pravděpodobné, že jste jako cukráři/cukrářky tuto otázku od svých zákazníků už dostali. O co vlastně jde?…
Číst víceListové těsto je také známé jako francouzské těsto. Výroba listového těsta je poměrně zdlouhavá a pracná, ale pokud máte po ruce hotové listové těsto…
Číst víceNadýchaný kroužek z kynutého těsta si vás omotá kolem prstu. Vhodný jako svačinka nebo jen tak, když vás honí mlsná. Barevný donut, posypaný cukrovým…
Číst víceV Čechách se této laskomině říká vosí hnízda, na Moravě včelí úly. To podle jejich tvaru, který vychází z podoby slaměné košnice, včelařské pomůcky…
Číst víceVánoce jsou přede dveřmi a tak vám přinášíme recept na chutné a oblíbené vánoční cukroví - vanilkové rohlíčky.
Číst víceVydlabané dýně, strašidelné postavy a spousta svíček – přesně to se většině z nás vybaví, když si vzpomeneme na americký svátek konající se…
Číst víceDny ve škole mohou být po prázdninách pro děti náročné, proto přijde vhod jim návrat do lavic trochu ulehčit sladkou odměnou. Zkuste tedy přichystat…
Číst víceTyto takzvaná pečená lízátka se dají připravit dvojím způsobem. Buď pomocí speciální silikonové formy, kde si je přímo upečeme, anebo postupným…
Číst vícePerníčky se nehodí jen o Vánocích nebo Velikonocích, ale vlastně kdykoli v průběhu roku. Zkuste si je doma upéct s tímto jednoduchým receptem.
Číst víceLínecké pečivo se zrodilo ze slavného dortu. U nás jsou to však placičky, keksy nebo dokonce rošťáci. Na Slovensku je znají coby kočičí očka. Křehké…
Číst víceBarevný jednorožec je aktuálně velký fenomén a zavál i do cukrařiny. Sklízí navíc ohlas nejen u menších dětí, ale také u odrostlejších oslavenců.…
Číst víceTraduje se, že když italský kuchař Carmine di Fiore na ostrově Capri připravoval tabuli pro své hosty, údajně členy mocné zločinecké organizace…
Číst víceMálo času a návštěva za dveřmi? Honí vás mlsná a máte slabost pro čokoládu? Pak je tento recept právě pro vás. Čokoládové bezlepkévé dortíky z…
Číst víceJako vyučená pekařka jsem si řekla, že opráším své znalosti a upeču domácí chléb. Prohledala jsem tajné recepty mé babičky a našla skvělý recept na…
Číst víceFondán je cukrová hmota, její název pochází z francouzského slova "fondre", což znamená rozpustit. A právě to se stane, pokud fondán vložíte do úst.…
Číst vícePodívejte se na valentýnský videorecept.
Číst víceV dnešním videu si ukážeme, jak se dělá odlehčený čokokrém.
Číst víceZdobili jste někdy cupcakes marcipánem? Ne? Tak my vás to naučíme. Nazdobíme si 6 cupcakes a ukážeme si, jak vymodelovat květ růžičky, lístky a jak…
Číst víceDnešní recept máme ze sešitu babičky Marušky. Zkuste a nebude se vám chtít ochutnat žádné jiné.
Číst vícePotravinářské barvy jsou gelové, práškové, tekuté, temperové, s třpytem (glitter), bez třpytu. Samostatnou kategorií jsou pak běloby nebo tzv.…
Číst více