Kompletní průvodce cukrářskými špičkami pro každou příležitost
Správná cukrářská špička rozhoduje o tom, jestli bude výsledek elegantní, přesný – a zapamatovatelný. V tomhle článku najdete ucelený přehled všech…
Číst více
Správná cukrářská špička rozhoduje o tom, jestli bude výsledek elegantní, přesný – a zapamatovatelný. V tomhle článku najdete ucelený přehled všech…
Číst více
Jak snadno ozdobit cukroví? V předvánočním shonu máme spoustu věcí na starosti – práci, děti, domácnost a nakupování dárků. Někdo do svého time…
Číst více
Sklenička vaječného likéru neodmyslitelně patří k době adventu. Láhev alkoholu je vítaným jedlým dárkem. Když nevíme, čím obdarovat, přineseme lehké…
Číst více
Lávové víno je trend. Udělejte si víno se třpytkami doma.
Číst více
Jednotlivé druhy cukroví potřebují různý čas na uležení. Jako první pečeme perníčky a linecká kolečka. Nepečené druhy mají nejkratší životnost, proto…
Číst více
Perníkové chaloupky, medové perníčky, perníky jako ozdoba na stromeček. Ano, už je to tady, čas na pečení prvního vánočního cukroví se blíží. Na jaké…
Číst více
Potahová ní dortů není žádná věda, ale je dobré znát pár triků a tipů. Poradí vám naši zkušení cukráři...
Číst více
Dnes se podíváme na to, jak si doma vytvořit žitný kvásek. Příprava je jednoduchá, ale jedná se o dlouhodobý proces, kdy za celou dobu musíme o…
Číst více
Krásně dekorované „dorty Ledové království“ jsou už několik let evergreenem dětských narozeninových oslav. Elza, Anna a Olaf v mnoha podobách prostě…
Číst více
Každý krásně nazdobený slavnostní dort je pozoruhodným dílem cukrářského umění. Protože příprava potahovaného pečeného dortu vyžaduje hodně času,…
Číst více
Je večer 23. prosince, sedíme u plápolajícího krbu, popíjíme zázvorový čaj a nasáváme kouzelnou atmosféru Vánoc. Uklizeno, dárky zabalené a patnáct…
Číst více
Rozhodli jste se začít péct dorty na zakázku, ale tápete v tom, jak správně nastavit ceník, tak aby se vám podnikání vyplatilo a aby byly ceny…
Číst více
Jaký má být dort pro malé děti? Na to univerzální rada neexistuje. Dáváte přednost krásným patrovým dortům s oblíbenými postavičkami? Nebo radši…
Číst více
Naháč, polonaháč, potažený, potahovaný nebo napůl potažený. No, řekněte, kdo se v tom má vyznat? Dortové trendy jsou neúprosné. A taky krásné. Pokud…
Číst více
Krásný a originální dort, který zvládne i začínající hospodyňka? Vsaďte na jedlý papír. Jeho aplikace je snadná, rychlá a vykouzlí zaručeně úsměv na…
Číst více
Potahované dorty hýbou cukrářským světem už nějaký ten pátek. Stále častěji je hospodyňky vyrábí i doma. Jste jednou z nich? Pak se vám budou určitě…
Číst více
Víte, jaký krém ne/patří pod potahovací hmotu a marcipán? Dobře pomazat dort, vychladit a potáhnout marcipánem nebo potahovací hmotou. Zdá se to…
Číst více
Tukové polevy, různých barev a chutí, dozdobí Vaše dorty, mini dezerty, koblížky, cake pops. Vytvořte své výrobky ještě veselejší a chutnější.
Číst více
Fondán je cukrová hmota, její název pochází z francouzského slova "fondre", což znamená rozpustit. A právě to se stane, pokud fondán vložíte do úst.…
Číst více
Podívejte se na valentýnský videorecept.
Číst více
V dnešním videu si ukážeme, jak se dělá odlehčený čokokrém.
Číst více
Potravinářské barvy jsou gelové, práškové, tekuté, temperové, s třpytem (glitter), bez třpytu. Samostatnou kategorií jsou pak běloby nebo tzv.…
Číst více