Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Velikonoční pečení – tohle zvládnete i s malými dětmi!

Udělejte si z období před Velikonoci pohodovou rodinnou tradici. Nachystejte si zástěry pro všechny kuchtíky a pojďte vyrábět vynikající dobroty! Pusťte si oblíbenou hudbu a hurá do toho! Co že si to dnes nachystáme?

Velikonoční pečení – tohle zvládnete i s malými dětmi!

Suroviny

Rychlé perníčky
30 dkg mouky
2 ks vejce
12 dkg másla
3 lžíce medu
3 lžíce perníkového koření
2 lžíce kakaa
1 ks prášek do pečiva
12 dkg moučkového cukru
Trvanlivá buchta plná dobrot
2 ks vejce
12 dkg cukru
1 sáček vanilkového cukru
hrnek vlažného mléka
2 hrnky mouky
půl sáčku prášku do pečiva
- kandované ovoce
- rozinky
- kousky čokolády
- forma na biskupský chlebíček
Kokosová buchta od malého kuchaře
2 ks vejce
hrnek mletého cukru
hrnek vlažného mléka
dva hrnky mouky
1 balení prášek do pečiva
hrnek kokosu
hrnek cukru
1 balení 30% smetany ke šlehání
- hrnek
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Rychlé perníčky:

    Smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto. Hotové těsto dejte do sáčku do ledničky a nechte odležet třeba přes noc.

  2. Druhý den zapněte troubu na 180 stupňů, na plechy si dejte pečicí papír a hurá s malými loupežníky na vykrajování! Vykrojený perníček ozdobte cukrářským tiskátkem (tuhle práci ocení ti nejmenší). 

  3. Pečte 6 minut, po vytažení z trouby potřete rozšlehaným bílkem a je hotovo!

    Zobrazit celý postup

  4. Trvanlivá buchta plná dobrot:


  5. Trvanlivá buchta plná dobrot:

    Základ těsta je jako pro jinou buchtu – 2 vejce rozšleháte se 12 dkg cukru, do kterého přidáte ještě sáček vanilkového cukru – s tím vám jistě pomohou mlsné jazýčky vašich malých pomocníků. 

  6. Přilijte hrnek vlažného mléka a hlídejte, ať vaši kuchaři stále míchají. Budete společně přisypávat 2 hrnky mouky a půl sáčku prášku do pečiva.


  7. A na závěr? Přeci to nejlepší! Do těsta nasypete kandované ovoce, rozinky a kousky čokolády. Buchta se peče půl hodiny na 180 stupňů ve formě na biskupský chlebíček.

  8. Kokosová buchta od malého pekaře:

    Smíchejte 2 vejce a hrnek mletého cukru. Po vyšlehání vám malí kuchaři pomohou dodat další suroviny: hrnek vlažného mléka, dva hrnky mouky a prášek do pečiva, odrostlejšími dětmi někdy přezdívaný „prdopeč“.

  9. V druhé míse si smíchejte hrnek kokosu s hrnkem cukru krupice. Proč? To hned zjistíte!

  10. Těsto nalijte do formy a ještě než ho dáte do trouby, posypejte ho směsí kokosu s cukrem. Když vám pomáhají děti, musíte kontrolovat, zda něco na buchtu vůbec zbude.

  11. Po vytažení z trouby, kde se ta dobrota pekla půl hodiny na 160 stupňů, přijde kouzlo: celou buchtu za horka polijte 30% smetanou ke šlehání. Po vychladnutí uvidíte sami, tenhle recept je nebe na zemi!

Udělejte si z období před Velikonoci pohodovou rodinnou tradici. Nachystejte si zástěry pro všechny kuchtíky a pojďte vyrábět vynikající dobroty! Pusťte si oblíbenou hudbu a hurá do toho! Co že si to dnes nachystáme?

To nejjednodušší na světě – rychlé perníčky

Recept, který si předáváme po generace, protože je rychlý a při pečení pomáhají také děti všeho věku – to jsou rychlé perníčky. Aby se vám vše povedlo, nachystejte si těsto den předem, odležené je totiž nejlepší.

Postup přípravy:

První den tedy smíchejte 30 dkg mouky, 2 vejce, 12 dkg másla, 3 lžíce medu, 3 lžíce perníkového koření, 2 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva a 12 dkg moučkového cukru. Všechny tyto ingredience vám děti rády pomohou sypat a vážit. Těsto dejte do sáčku do ledničky a nechte odležet třeba přes noc...

Druhý den zapněte troubu na 180 stupňů, na plechy si dejte pečicí papír a hurá s malými loupežníky na vykrajování! Vykrojený perníček ozdobte cukrářským tiskátkem (tuhle práci ocení ti nejmenší). Pečte 6 minut, po vytažení z trouby potřete rozšlehaným bílkem a je hotovo!

Trvanlivá buchta plná dobrot

Možná jste také v období Velikonoc jedli u babičky biskupský chlebíček. Jeho příprava je přitom úplně jednoduchá a děti ji milují! Tato buchta vydrží týden a je plná laskomin!

Postup přípravy:

Základ těsta je jako pro jinou buchtu – 2 vejce rozšleháte se 12 dkg cukru, do kterého přidáte ještě sáček vanilkového cukru – s tím vám jistě pomohou mlsné jazýčky vašich malých pomocníků. Přilijte hrnek vlažného mléka a hlídejte, ať vaši kuchaři stále míchají. Budete společně přisypávat 2 hrnky mouky a půl sáčku prášku do pečiva.

A na závěr? Přeci to nejlepší! Do těsta nasypete kandované ovoce, rozinky a kousky čokolády. Buchta se peče půl hodiny na 180 stupňů ve formě na biskupský chlebíček. To bude dobrota!

Kokosová buchta od malého kuchaře

Tuhle buchtu umí nejlépe přichystat náš tříletý syn, který se po celou dobu upřímně těší, až se po vychladnutí do svého díla zakousne!

Postup přípravy:

Smíchejte 2 vejce a hrnek mletého cukru. Po vyšlehání vám malí kuchaři pomohou dodat další suroviny: hrnek vlažného mléka, dva hrnky mouky a prášek do pečiva, odrostlejšími dětmi někdy přezdívaný „prdopeč“.

V druhé míse si smíchejte hrnek kokosu s hrnkem cukru krupice. Proč? To hned zjistíte!

Těsto nalijte do formy a ještě než ho dáte do trouby, posypejte ho směsí kokosu s cukrem. Když vám pomáhají děti, musíte kontrolovat, zda něco na buchtu vůbec zbude…

Po vytažení z trouby, kde se ta dobrota pekla půl hodiny na 160 stupňů, přijde kouzlo: celou buchtu za horka polijte 30% smetanou ke šlehání. Po vychladnutí uvidíte sami, tenhle recept je nebe na zemi!

Co si s vašimi milovanými rošťáky upečete vy? Budou to perníčky, biskupský chlebíček, nebo kokosová buchta? Či se postupně pustíte do všeho? Udělejte si veselou rodinnou chvilku!

Moučkového cukru (12 dkg)

Hrnek

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás