Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík
Crisco - tuk na pečení, který dobyl Ameriku

Můžete jím nahradit jakýkoliv jiný (méně kvalitní) rostlinný tuk na pečení, použít ho při rozvalování potahovací hmoty, fondánu nebo marcipánu, promazat jím vykrajovátka nebo ho přidat do krémové polevy. Řeč je o produktu amerického výrobce Crisco. O oblibě a všestranném použití této suroviny svědčí fakt, že je na trhu už více než sto let.

Crisco Shortening má čistě bílou barvu, vyznačuje se krémovou konzistencí a je výbornou alternativou živočišných i dalších rostlinných tuků. Ne nadarmo si ho oblíbily hospodyňky i špičkoví cukráři. Skvěle se z něj vypracovává těsto, netvoří hrudky, pečivo a cukroví z něj je křupavé a křehké.

Vegetariáni a vegani ocení, že se jedná o výrobek na čistě rostlinné bázi. Klidní mohou být i lidé hlídající si hladinu cholesterolu, Crisco Shortening jim ho stoprocentně nezvedne, neboť žádný neobsahuje.

Vlastnosti tohoto kvalitního tuku oceníte právě teď během vánočního pečení. Chcete se vyhnout tomu, aby se vám těsto na perníčky přilepilo na vykrajovátka, na váleček nebo pracovní plochu? Stačí trošku promastit a nebudete se muset zdržovat s opakovaným opravováním nedokonalých tvarů cukroví. V Americe, kde se v roce 1911 tento tehdy revoluční tuk „zrodil“, je Crisco Shortening pro pečení základní surovinou. Společně s námi si můžete připravit třeba mandlové sušenky, které doplní a ozvláštní vaše vánoční cukroví.    

Mandlové sušenky
Ingredience:
1 hrnek tuku Crisco Shortening
1 hrnek cukru
1 vejce
1 ½ lžičky mandlového extraktu
2 ¼ hrnku hladké mouky
1 ½ lžičky prášku do pečiva
špetka soli
1–2 balíčky celých mandlí

V kuchyňském robotu vyšleháme tuk s cukrem, poté přidáme vejce a mandlový extrakt a pokračujeme ve šlehání, dokud se suroviny dobře nespojí.

Mezitím v další míse ručně smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto směs přidáme do mísy robota a počkáme, až se vypracuje těsto.

Předehřejme troubu na 180 stupňů.

Z těsta vytvarujeme kuličky o průměru asi 2 cm a naskládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Na každou kuličku položíme mandli.

Pečeme přibližně 10–12 minut.

Související výrobky

Kontaktujte nás