Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík
Jak vyrobit doma vlastní adventní kalendář a čím ho naplnit?

Mnohá náměstí v Česku se už od poloviny listopadu pyšní svými nazdobenými vánočními stromy, v nákupních centrech blikají ozdobná světýlka, stánky s punčem zahajují svou sezónu. Do svátků je sice ještě času dost, ale na adventním věnci budeme brzy zapalovat první svíčku. Ve stejný den, v neděli 1. prosince, si děti budou moci otevřít první okénko adventního kalendáře. Pro ty nejmenší, které ještě nemají naplno rozvinutou orientaci v čase, je to skvělý způsob, jak si názorně představit, kdy už konečně přijde Ježíšek.

Možná jste zaznamenali trend posledních let – namísto klasického kupovaného adventního kalendáře s čokoládou si vyrobit svůj vlastní, který můžeme naplnit, čím chceme. Tím, že bude obsah jednotlivých okének různorodý, zažije náš malý nedočkavec každodenní překvapení. Stačí být aspoň trochu kreativní a vyhradit si čas na výrobu.

TIP: Co takhle vystřihovánku v podobě perníkové chaloupky?

Z čeho vyrobit adventní kalendář?

Největší parádu asi udělá ušitý látkový kapsář, který můžeme pověsit na zeď, nebo látkové pytlíčky zavěšené na šňůře. Pokud nešijeme nebo upřednostňujeme jiný materiál, můžeme použít ruličky od toaletního papíru, které nabarvíme nazeleno a naskládáme do tvaru vánočního stromku, nebo skleničky od přesnídávek, které různě nazdobíme barvami na sklo. Krásné dekorační kalendáře se dají koupit už i hotové, my je pak jen naplníme.  

Čím naplnit adventní kalendář?

Samozřejmě nejjednodušší způsob je otevřít sáček bonbonů a vložit je do všech čtyřiadvaceti „okének“. Když už jsme si ale dali tu práci a dětem vyrobili nebo koupili originální kalendář, doveďme naše úsilí k dokonalosti a vytvořme nápaditý kousek se vším všudy. Do jednotlivých kapsičkek/šuplíčků/krabiček můžeme přidat „jedlé i nejedlé“ drobnosti. Dětem udělají radost: gumičky a sponky, lego kostky a figurky, plastelína, přívěsek na klíče, třpytky, nálepky, sběratelské kartičky, autíčka atd. Tedy drobnosti, které koupíme v každém hračkářství či papírnictví. Hračky prostřídejme se sladkostmi. A tady se opět může projevit naše kreativita a chuť vyrobit si domácí sladkosti.

Jakými doma vyrobenými cukrovinkami naplnit adventní kalendář?

Výroba adventních kalendářů jako forma přivýdělku

Vedle duchovního poslání s sebou vánoční svátky přinášejí i komerční potenciál. Větší odbyt zboží zaznamenávají v této době také drobní živnostníci zabývající se prodejem rukodělných výrobků. Příležitost k prezentaci produktů mají na různých místních adventních výstavách, vánočních trzích, jarmarcích. Kromě toho obvykle inzerují i na „handmade“ webových portálech. A možná jste si všimli, že jedním z oblíbených prodejních artiklů jsou právě látkové, dřevěné nebo kartonové adventní kalendáře. Pokud tedy šijete nebo vyrábíte dekorace, popřemýšlejte o rozšíření vaší nabídky o nové autorské kousky. A můžete při tom spojit síly s cukráři, kteří vám připraví do adventních kalendářů chutné náplně.            

Související výrobky

Kontaktujte nás