Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Recept na čokoládový muffin, který zvládne i manžel

Dneska se s vámi podělím o recept na mé oblíbené muffiny. Jejich příprava je snadná, rychlá, a zvládnu to i já - chlap. Co je ale hlavní, chutnají. 

Recept na čokoládový muffin, který zvládne i manžel

Suroviny

Těsto
2 ks vejce
220 g polohrubé mouky
2 kávové lžičky prášku do pečiva
2 polévkové lžíce kakaa
100 g čokolády na vaření nebo termostabilních čokoládových špalíčků
130 ml oleje
170 ml kefíru
100 g cukru krupice
Vybavení
- košíčky na muffiny
- struhadlo
- forma na muffiny
Zdobení
- šupiny z polevy
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Sypké suroviny rozmíchejte - nejprve mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. Pak přidejte obě vajíčka, olej a kefír. Pečlivě promíchejte do hladka. 

  2. Čokoládu nastrouhejte na hrubo nebo nasekejte na malé kousky a většinu, asi tak 3/4 vmíchejte do těsta. Pokud máte rádi hrudky čokolády uvnitř těsta, použijte místo čokolády na vaření tzv. termostabilní čokoládové špalíčky či dropsy. Koupíte je třeba zde. Něco z čokolády si nechte na konec, posypete jimi naplněné košíčky s těstem. 

  3. Troubu si rozehřejte na 200 °C, horkovzdušnou stačí na 180 °C. Směs pomocí dvou lžící vložte do papírových pečných košíčků si do 2/3. Posypte buď zbývající čokoládou, špalíčky nebo cukrovým zdobením. Pečte cca 20 minut.


    Zobrazit celý postup

  4. Pokud máte rádi ovoce, doporučuji ještě rozpustit trochu čokolády (buď ve speciálním temperovači nebo v misce ponořené v horké vodě), upečené muffiny polijte čokoládou a do ní vložte třeba jahody, maliny, borůvky či další bobulové sezónní ovoce.

Ve škole mého syna mají pěknou tradici - jednou měsíčně jedna ze tříd uspořádá pro ostatní snídani. Koná se ve vestibulu školy a přijdou na ni ostatní spolužáci, jejich učitelé i rodiče. Poslední snídani pořádali "naši" páťáci, a když jsem přinesl muffinky na společnou snídani, zmizely ze stolu jako první. Nebudu vám dělat chutě a raději rovnou napíšu, jak na ně. 

Kakaa (2 polévkové lžíce)

Čokolády na vaření nebo termostabilních čokoládových špalíčků (100 g)

Košíčky na muffiny

Struhadlo

Forma na muffiny

Šupiny z polevy

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás