Recept na čokoládový muffin, který zvládne i manžel

Dneska se s vámi podělím o recept na mé oblíbené muffiny. Jejich příprava je snadná, rychlá a zvládnu to i já - chlap. Co je ale hlavní, chutnají. Ve škole mého syna mají pěknou tradici - jednou měsíčně jedna ze tříd uspořádá pro ostatní snídani. Koná se ve vestibulu školy a přijdou na ni ostatní spolužáci, jejich učitelé i rodiče. Poslední snídani pořádali "naši" páťáci a když jsem přinesl muffinky na společnou snídani, zmizely ze stolu jako úplně první... nebudu vám však jen dělat chutě a raději rovnou napíšu, jak na ně.
Suroviny:
- dvě vajíčka
- 220 g polohrubé mouky
- 2 kávové lžičky prášku do pečiva
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 100 g čokolády na vaření nebo 100 g termostabilních čokoládových špalíčků
- 130 ml oleje
- 170 ml kefíru
- 100 g cukru krupice
Postup:
Sypké suroviny rozmíchejte - nejprve mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao. Pak přidejte obě vajíčka, olej a kefír. Pečlivě promíchejte do hladka. Čokoládu nastrouhejte na hrubo nebo nasekejte na malé kousky a většinu, asi tak 3/4 vmíchejte do těsta. Pokud máte rádi hrudky čokolády uvnitř těsta, použijte místo čokolády na vaření tzv. termostabilní čokoládové špalíčky či dropsy. Koupíte je třeba zde. Něco z čokolády si nechte na konec, posypete jimi naplněné košíčky s těstem. Naše děti mají kousky čokolády rády a navrch ještě milují křupavé cukrové kuličky jako zdobení, tak pokud jsou na tom vaši miláčci podobně, i vy si můžete vybrat nejrůznější cukrové zdobení tady.
Troubu si rozehřejte na 200 °C, horkovzdušnou stačí na 180 °C. Směs pomocí dvou lžící vložte do papírových pečných košíčků si do 2/3. Posypte bu%d zbývající čokoládou, špalíčky nebo cukrovým zdobením. Pečte cca 20 minut.
Pokud máte rádi ovoce, doporučuji ještě rozpustit trochu čokolády (buď ve speciálním temperovači nebo v misce ponořené v horké vodě), upečené muffiny polijte čokoládou a do ní vložte třeba jahody, maliny, borůvky či další bobulové sezónní ovoce.