Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Zaslechli jste v diskuzích chválu na zlepšující přípravek lactorex? Nyní jej můžete zakoupit i na našem eshopu. A jako bonus vám zde přinášíme několik receptů...

Housky se slaninou z domácí pekárny

Suroviny na 6 velkých housek:

  • 280 ml vody
  • 500 g pšeničné světlé chlebové mouky
  • 80 g drobně nakrájené a vyškvařené slaniny
  • necelá 1/2 čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička Lactorexu
  • 1,5 lžičky soli
  • 1 lžičku cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup: Vše necháme zpracovat na program Těsto, kromě vyškvařených kostiček slaniny, které přidáme ke konci hnětení.
Vykynuté těsto propracujeme a umotáme pečivo. Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout. Pomašlujeme a posypeme hrubou solí, kmínem. Pečeme při 170 - 180°C s kastrůlkem vařící vody, ke konci ho vyndáme a zprudka cca 5 minut při 220°C zapečeme.

 

Domácí pivní chleba z domácí pekárny

Suroviny:

  • 300 ml piva
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • kmín
  • 1 lžička octa
  • 2 lžíce změklého sádla
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g pšeničné celozrnné mouky
  • 100 g žitné celozrnné mouky
  • 1 lžíce fermentovaného kvasu
  • 100 ml kvásku
  • 14 g čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
  • 1 lžička lactorexu


Nastavení pekárny: Pečeme v programu Těsto

Recept: Grahamový rohlík - recept pro pekárny na 200 ks rohlíků

  • pšeničná mouka hladká 5000 g
  • grahamová mouka 5000 g
  • lactorex 300 g
  • sůl 200 g
  • droždí 400 g
  • cukr 100 g
  • olej 240 g
  • voda 5 - 6 l

Pečeme při 220 - 230 st. C (200 v horkovzdušné troubě) cca 15 minut. 

Související výrobky

Kontaktujte nás

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.