RECEPT: Třešňové kuličky obalené v čokoládě
Do období léta patří hlavně ovoce, pestré barvičky a dobrá nálada. Je to období, kdy se nikdo nechce nudit a jedna oslava střídá druhou. A právě na…
Číst víceBílá čokoláda se vyrábí ze směsi cukru, kakaového másla, mléčných výrobků, vanilky a tukové látky zvané lecitin. Technicky vzato není bílá čokoláda čokoládou - a ani tak nechutná - protože neobsahuje čokoládovou hmotu. Když se kakaové boby vyjmou z lusků, fermentují, vysuší, praží, rozlousknou a jejich slupky se vyhodí, vznikne hrudka. Čokoládová zrnka se rozemelou na pastu, která se nazývá čokoládový likér. Čokoládový výluh lze rozdělit na kakaovou hmotu, která dodává chuť, a kakaové máslo, které je tukem. Bílá čokoláda sice obsahuje extrahované kakaové máslo, ale chybí jí složka, která definuje pravou čokoládu, což znamená, že nemá typickou čokoládovou chuť. Místo toho má sladkou a krémovou chuť typickou pro mléko a cukr. Bílá čokoláda se často používá jako součást dekorace nebo jako příměs do jiných sladkých dobrot, jako jsou bonbóny, dorty a koláče.
Do období léta patří hlavně ovoce, pestré barvičky a dobrá nálada. Je to období, kdy se nikdo nechce nudit a jedna oslava střídá druhou. A právě na…
Číst více