Recept: Velikonoční pečení s dětmi aneb jak na rychlé perníčky
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst víceZmrzlina - bez ní by to v létě zkrátka nešlo. Milují ji děti i dospělí a je třeba ji mít neustále po ruce. Pokud chcete mít pod kontrolou, co jíte, pak je výroba domácí zmrzliny sázkou na jistotu. A věřte, že budete překvapeni, jak snadné to je.
1 balení | kakaové kondenzované mléko |
1 balení | zakysané smetany s obsahem tuku minimálně 16 % |
1 balení | tmavé čokoládové pecky |
- | kokosový tuk |
- | griliáš |
1 ks | velmi zralého manga „ready to eat“ |
dle chuti | cukr |
1 polévkovou lžíci | citronové šťávy |
10 g | ochucovací pasty |
100 g | smetany ke šlehání nebo jiného mléčného základu (plnotučné mléko, jogurt nebo mix tvarohu a smetany v poměru) |
- | froma na nanuky |
Luxusní čokoládová zmrzlina
Kondenzované mléko dobře promíchejte společně se zakysanou smetanou. Nalijte do připravených formiček a zamrazte. Těsně před podáváním rozpusťte čokoládové pecky s trochou kokosového tuku a nanuky polijte touto čokoládovou polevou. Posypejte griliášem nebo jiným cukrářským zdobením.
Mangový srobet
Suroviny důkladně rozmixujte a dejte zmrazit. Tento sorbet se nehodí na nanuky. Nejlepší je, když se nechá při pokojové teplotě chvíli „povolit“ a podává se jako dezert v kopečkách.
Mléčný základ a ochucovací pastu smíchejte dohromady a dejte zamrazit. Tím celá práce končí a vás už čeká jen sladké osvěžení ;-)
My jsme si doma oblíbili domácí nanuky. Jsou vůbec nejjednodušší. Vyrábíme je mimo jiné z plodů naší zahrady. A co je zajímavé - jeden domácí nanuk vyjde na 2-4 korun.
Pří výrobě nanuků se neobejdete bez formy na nanuky. Pokud jste čtyřčlenná rodina, věřte, že užijete i dvě sady. Po skvělých domácích nanucích bude totiž sháňka dennodenně.
A jaké jsou naše nejoblíbenější recepty? Je jich snad sto. A protože má každý mlsný jazýček jiné chutě, vybrali jsme pro vás od slaďoučké tučné čokoládové až po lehkou ovocnou mangovou chuť. Těšíte se?
Luxusní čokoládová
Zapomeňte na diety. Tahle zmrzlina je výhradně pro milovníky pořádně vydatné sladké čokoládové chuti. Co budete potřebovat:
Kondenzované mléko dobře promíchejte společně se zakysanou smetanou. Nalijte do připravených formiček a zamrazte. Těsně před podáváním rozpusťte čokoládové pecky s trochou kokosového tuku a nanuky polijte touto čokoládovou polevou. Posypejte griliášem nebo jiným cukrářským zdobením. Děti potěšíte třeba těmito krásnými hvězdičkami.
Mangový sorbet
Toužíte po lehké osvěžující chuti? Mangový sorbet vás dostane. Na přípravu budete potřebovat:
Suroviny důkladně rozmixujte a dejte zmrazit. Tento sorbet se nehodí na nanuky. Nejlepší je, když se nechá při pokojové teplotě chvíli „povolit“ a podává se jako dezert v kopečkách.
Amareto pro dospělé a Šmoula pro děti? Proč ne!
Sto lidí, sto chutí. Na méně obvyklé chutě jsme specialisti. S ochucovacími pastami si i doma můžete vyrobit nejrůznější zmrzliny. Máte-li děti, bude vás asi zajímat především šmoulová. My jsme si oblíbili hořké mandle a pistáciovou. A výroba? Jednodušší už to být nemůže. Potřebovat budete:
Ingredience smíchejte a dejte zamrazit. Tím celá práce končí a vás už čeká jen sladké osvěžení ;-)
A jedna poznámka na závěr: při domácí výrobě domácí zmrzliny se stává, že vlivem pomalého mražení vznikají uprostřed pochoutky ledové střípky. Zvyšte tedy výkon mrazáku na maximum. Případně dejte před nanuky přednost výrobě zmrzliny „ve vaničce“ a zmrzlinu v průběhu mražení každých 15-20 minut důkladně promíchejte vidličkou.