Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Tři nejlepší recepty na domácí zmrzlinu a nanuky

Zmrzlina - bez ní by to v létě zkrátka nešlo. Milují ji děti i dospělí a je třeba ji mít neustále po ruce. Pokud chcete mít pod kontrolou, co jíte, pak je výroba domácí zmrzliny sázkou na jistotu. A věřte, že budete překvapeni, jak snadné to je. 

Tři nejlepší recepty na domácí zmrzlinu a nanuky

Suroviny

Čokoládová zmrzlina
1 balení kakaové kondenzované mléko
1 balení zakysané smetany s obsahem tuku minimálně 16 %
1 balení tmavé čokoládové pecky
- kokosový tuk
- griliáš
Mangový sorbet
1 ks velmi zralého manga „ready to eat“
dle chuti cukr
1 polévkovou lžíci citronové šťávy
Amareto pro dospělé a Šmoula pro děti
10 g ochucovací pasty
100 g smetany ke šlehání nebo jiného mléčného základu (plnotučné mléko, jogurt nebo mix tvarohu a smetany v poměru)
Vybavení
- froma na nanuky
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Luxusní čokoládová zmrzlina

    Kondenzované mléko dobře promíchejte společně se zakysanou smetanou. Nalijte do připravených formiček a zamrazte. Těsně před podáváním rozpusťte čokoládové pecky s trochou kokosového tuku a nanuky polijte touto čokoládovou polevou. Posypejte griliášem nebo jiným cukrářským zdobením.

  2. Mangový srobet

    Suroviny důkladně rozmixujte a dejte zmrazit. Tento sorbet se nehodí na nanuky. Nejlepší je, když se nechá při pokojové teplotě chvíli „povolit“ a podává se jako dezert v kopečkách.

  3. Amareto pro dospělé a Šmoula pro dět

    Mléčný základ a ochucovací pastu smíchejte dohromady a dejte zamrazit. Tím celá práce končí a vás už čeká jen sladké osvěžení ;-)

My jsme si doma oblíbili domácí nanuky. Jsou vůbec nejjednodušší. Vyrábíme je mimo jiné z plodů naší zahrady. A co je zajímavé - jeden domácí nanuk vyjde na 2-4 korun.

Pří výrobě nanuků se neobejdete bez formy na nanuky. Pokud jste čtyřčlenná rodina, věřte, že užijete i dvě sady. Po skvělých domácích nanucích bude totiž sháňka dennodenně.

A jaké jsou naše nejoblíbenější recepty? Je jich snad sto. A protože má každý mlsný jazýček jiné chutě, vybrali jsme pro vás od slaďoučké tučné čokoládové až po lehkou ovocnou mangovou chuť. Těšíte se?

Luxusní čokoládová

Zapomeňte na diety. Tahle zmrzlina je výhradně pro milovníky pořádně vydatné sladké čokoládové chuti. Co budete potřebovat:

Kondenzované mléko dobře promíchejte společně se zakysanou smetanou. Nalijte do připravených formiček a zamrazte. Těsně před podáváním rozpusťte čokoládové pecky s trochou kokosového tuku a nanuky polijte touto čokoládovou polevou.  Posypejte griliášem nebo jiným cukrářským zdobením.  Děti potěšíte třeba těmito krásnými hvězdičkami.

Mangový sorbet

Toužíte po lehké osvěžující chuti? Mangový sorbet vás dostane.  Na přípravu budete potřebovat:

  • 1 ks velmi zralého manga „ready to eat“
  • cukr dle chuti
  • 1 polévkovou lžíci citronové šťávy

Suroviny důkladně rozmixujte a dejte zmrazit. Tento sorbet se nehodí na nanuky. Nejlepší je, když se nechá při pokojové teplotě chvíli „povolit“ a podává se jako dezert v kopečkách.

Amareto pro dospělé a Šmoula pro děti? Proč ne!

Sto lidí, sto chutí. Na méně obvyklé chutě jsme specialisti. S ochucovacími pastami si i doma můžete vyrobit nejrůznější zmrzliny. Máte-li děti, bude vás asi zajímat především šmoulová.  My jsme si oblíbili hořké mandle a pistáciovou.  A výroba? Jednodušší už to být nemůže. Potřebovat budete:

  • 10 g ochucovací pasty dle chuti
  • 100 g smetany ke šlehání nebo jiný mléčný základ (plnotučné mléko, jogurt nebo mix tvarohu a smetany v poměru 1:1)

Ingredience smíchejte a dejte zamrazit. Tím celá práce končí a vás už čeká jen sladké osvěžení ;-)

A jedna poznámka na závěr: při domácí výrobě domácí zmrzliny se stává, že vlivem pomalého mražení vznikají uprostřed pochoutky ledové střípky. Zvyšte tedy výkon mrazáku na maximum. Případně dejte před nanuky přednost výrobě zmrzliny „ve vaničce“ a zmrzlinu v průběhu mražení každých 15-20 minut důkladně promíchejte vidličkou.

 

Ochucovací pasty (10 g)

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás