Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

RECEPT: Cake pops

Tyto takzvaná pečená lízátka se dají připravit dvojím způsobem. Buď pomocí speciální silikonové formy, kde si je přímo upečeme, anebo postupným tvarováním z již upečeného piškotového těsta. My Vám poskytneme recept na obojí.

Počet porcií 24 lízatek Počet porcií Nízka Nízka Náročnost Doba připravy 90 min Doba připravy
RECEPT: Cake pops

Cake Pops – pro cca 20 lízátek, doba přípravy cca 2 hodiny

Tyto takzvaná pečené lízátka se dají připravit dvojím způsobem. Buďto pomocí speciální silikonové formy, kde si je přímo upečeme, anebo postupným tvarováním z již upečeného piškotového těsta. My Vám poskytneme recept na obojí.

1. varianta – Cake Pops z předem připraveného piškotového těsta

Suroviny:

  • 1 vejce
  • 70 g polohrubé mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 80 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 90 ml vody
  • špetka soli
  • 100 g mascarpone a 4 lžíce nutelly / karamelové salko/ arašídové máslo (dle chuti a vlastní fantazie)
  • 200 g bílá čokolády nebo barevná cukrová poleva Master Martini 
  • Potravinářská barva 
  • Špejle na lízátka a zdobení

Postup:

Mouku prosejeme s práškem do pečiva a přidáme špetku soli. Vodu a máslo dáme do kastrolku a ohříváme, dokud se máslo nerozpustí. Vejce vyšleháme při nejvyšší rychlosti šlehačem a přisypáváme cukr, šleháme až do pěny. Poté snížíme rychlost na nejnižší a po lžících zašleháváme mouku a máslo. Těsto nalijeme na menší plech s vyššími okraji vyložený pečicím papírem a pečeme 15 až 20 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečené těsto necháme na roštu vychladnout.

Vychladlé těsto nadrolíme do mísy úplně na jemno. Mascarpone promícháme s nutellou nebo jinou vámi oblíbenou surovinou (salko, arašídové máslo apod.) a do těsta důkladně zapracujeme. Poté začneme tvořit kuličky, ty nakonec překryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici odpočinout min. 1 hodinu. Pro ulehčení tvarování můžeme použít např. speciální tvořítka, ze kterých vytvoříme estetické kytky, lístky či srdíčka.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a namočíme do ní konec špejle na lízátka, které následně napíchneme do vytvořené kuličky. Takto napíchané kuličky dáme ještě chvíli odpočinout do mrazničky, aby se nám lépe nanášela poleva. Mezitím si připravíme cukrovou polevu dle návodu nebo udržujeme čokoládu tekutou pro další aplikaci.

Vychlazené kuličky namočíme do polevy a pomalu otáčíme, aby se poleva rovnoměrně roztekla po celém obvodu. Poté obalíme v barevném zdobení a bezpečně zapíchneme do stojanu (ten můžeme vytvořit z krabice, polystyrenu nebo aranžovací pěny) a hotové kuličky dáme opět vychladit.

 

2. varianta - Cake Pops ze silikonové formy

Suroviny:

  • 1 vejce
  • 70 g polohrubé mouky
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 80 g cukru krupice
  • 30 g másla
  • 90 ml vody
  • špetka soli
  • 200 g bílá čokolády nebo barevná cukrová poleva Master Martini 
  • Potravinářská barva 
  • Špejle na lízátka a zdobení
  • Speciální silikonová forma na Cake pops

Postup:

Mouku prosejeme s práškem do pečiva a přidáme špetku soli. Vodu a máslo dáme do kastrolku a ohříváme, dokud se máslo nerozpustí. Vejce vyšleháme při nejvyšší rychlosti šlehačem a přisypáváme cukr, šleháme až do pěny. Poté snížíme rychlost na nejnižší a po lžících zašleháváme mouku a máslo. Těsto vlijeme do formy, kterou přikryjeme vrchní části formy a dáme péct na 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečené těsto necháme vychladnout.

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a konec špejle na lízátka namočíme do ní a následně napíchneme do kuličky. Ty poté necháme chvíli odpočinout do mrazničky, aby se nám lépe nanášela poleva. Mezitím si připravíme cukrovou polevu dle návodu nebo udržujeme čokoládu tekutou pro další aplikaci.

Vychlazené kuličky namočíme do polevy a pomalu otáčíme, aby se poleva rovnoměrně roztekla po celém obvodu. Poté obalíme v barevném zdobení a bezpečně zapíchneme do stojanu a hotové kuličky dáme opět vychladit.

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás