Měna: / EUR
Vyberte jazyk: CZ SK
0.00 € Prázdný košík
    Autor: Mirka Pilchová
    Listové těsto

    Listové těsto je také známé jako francouzské těsto. Výroba listového těsta je poměrně zdlouhavá a pracná, ale pokud máte po ruce hotové listové těsto, vykouzlíte v mžiku oka jistě výborný dezert.

    Výroba listového těsta se dělí na 3 fáze: výroba tukové kostky, výroba vodového těsta a následné balení tukové kostky do vodového těsta, které se posléze vyvaluje a překládá. Jednotlivé fáze jsou časově náročné na odpočinutí těsta, aby vzniklo správné lístkování. Veškeré vady, které vzniknou během výroby se nedají napravit. Proto v dnešní době je snadnější a rychlejší zakoupit již hotové listové těsto. Doporučujeme raději chlazené než mražené. Lze z něj vyrábět širokou škálu zákusků a pochutin. Jelikož je jeho chuť neutrální je možné jej plnit různými náplněmi, ať už sladkými či slanými.

    Snad mezi neznámější výrobky patří:

    • Záviny – jablečné, tvarohové, makové, ořechové a jiné.
    • Kremrole – vynikající lehký dezert plněný bílkovou náplní. Správně připravené kremrole se úplně rozplývají v ústech. Můžeme jen doporučit.
    • Jablka v županu – se skořicí a oříšky.
    • Listové řezy – plněné máslovým žloutkovým krémem.
    • A v neposlední řadě široká obměna slaných pochutin – minipizzy, šneky, slané tyčinky a jiné.

    Všeobecně práce s hotovým listovým těstem je snadná, rychlá a nenáročná a uspokojí chuťové buňky každého.

    Přečtěte si také náš recept na linecké cukroví

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.