Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík
Listové těsto

Listové těsto je také známé jako francouzské těsto. Výroba listového těsta je poměrně zdlouhavá a pracná, ale pokud máte po ruce hotové listové těsto, vykouzlíte v mžiku oka jistě výborný dezert.

Výroba listového těsta se dělí na 3 fáze: výroba tukové kostky, výroba vodového těsta a následné balení tukové kostky do vodového těsta, které se posléze vyvaluje a překládá. Jednotlivé fáze jsou časově náročné na odpočinutí těsta, aby vzniklo správné lístkování. Veškeré vady, které vzniknou během výroby se nedají napravit. Proto v dnešní době je snadnější a rychlejší zakoupit již hotové listové těsto. Doporučujeme raději chlazené než mražené. Lze z něj vyrábět širokou škálu zákusků a pochutin. Jelikož je jeho chuť neutrální je možné jej plnit různými náplněmi, ať už sladkými či slanými.

Snad mezi neznámější výrobky patří:

  • Záviny – jablečné, tvarohové, makové, ořechové a jiné.
  • Kremrole – vynikající lehký dezert plněný bílkovou náplní. Správně připravené kremrole se úplně rozplývají v ústech. Můžeme jen doporučit.
  • Jablka v županu – se skořicí a oříšky.
  • Listové řezy – plněné máslovým žloutkovým krémem.
  • A v neposlední řadě široká obměna slaných pochutin – minipizzy, šneky, slané tyčinky a jiné.

Všeobecně práce s hotovým listovým těstem je snadná, rychlá a nenáročná a uspokojí chuťové buňky každého.

Přečtěte si také náš recept na linecké cukroví

Související výrobky

Kontaktujte nás