🌡️ V případě vysokých teplot omezujeme expedici surovin podléhající tepelné zkáze - např. čokoládové dekorace, tuky atd. V případě zájmu o tyto produkty prosím kontaktujte naše zákaznické oddělení a dohodněte se na termínu odeslání. 🌡️ 
Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU
0 0 Kč Prázdný košík
    Autor: Mirka Pilchová
    Rozdíl mezi elastickými a neelastickými polevami

    Elastické polevy jsou většinou tukové polevy, které na výrobku při zatuhnutí a standardní teplotě nepraskají a neloupou se (je to způsobeno vyšším obsahem rostlinného oleje, nebo měkčích frakcí 100% tuku) - jsou více "mazlavé".

    Neelastické polevy obsahují více 100% rostlinného tuku, nebo jsou to polevy čokoládové - přidáním podílu oleje při nahřívání, lze vyrobit i elasticky se chovající čokoládu. Pochopitelně to má vliv i na výšku bodu tání, která se tímto snižuje.  Bod tání je teplota, při které polevy nebo čokolády začínají výrazně měknout. 

    Poleva se rozpouští při max. teplotě 50°C. Temperuje se na 25-30°C - při této teplotě s polevou pracujeme. Vyšší teplota při rozpouštění poškozuje strukturu polevy - hrudkuje apod.

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.