Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík
Jaké druhy krémů pod potahovací hmotu a marcipán na dort?

Dobře pomazat dort, vychladit a potáhnout marcipánem nebo potahovací hmotou. Zdá se to snadné, že? Přesto je tu pár věcí, které by měla každá dobrá hospodyňka vědět předtím, než se do přípravy potahovaného dortu pustí. A dobrá zpráva je, že vše podstatné najdete v tomto článku J.

Tak za prvé. Pod potahovací hmotu a marcipán v žádném případě nepatří krémy připravené ze šlehačky, jogurtu, zakysané smetany nebo tvarohu. Proč, když jsou tak dobré? Odpověď je jednoduchá. Tyto suroviny obsahují vodu a ta se v přímém kontaktu s potahovací hmotou ani marcipánem nesnese. To ovšem neznamená, že se musíte chuti šlehačkového či jemně kyselého krému z tvarohu vzdávat. S klidným svědomím jím promažte jednotlivé pláty. Poté však celý povrch samotného složeného dortu pomažte krémem, který je vhodný pod potahovací hmotu...

A teď už k tomu nejdůležitějšímu. Pojďme se podívat jakými (nejen) krémy můžete dort obmazat.

Pro rychlíky a vyznavače jednoduchých řešení

Možná vás to ani nenapadlo, ale věřte, že dobru práci odvede i hutná marmeláda nebo nutela. Pravda, není to zrovna vrchol cukrářské práce. Ale na druhou stanu jsou situace, kdy se jednoduchá a rychlá řešení hodí. Tak proč ne?

Pro milovníky klasických českých tradic

Stálice mezi krémy v českých dortech je máslový krém nastavený pudinkem, případně krém z másla a slazeného kondenzovaného mléka. Na přípravě není nic složitého. Poměr másla a dalších surovin záleží do značné míry na chuti každého z nás. Na jednu věc si ale dejte pozor. Máslo a další suroviny by měly mít stejnou ideálně pokojovou teplotu. Jinak se krém srazí.

Pro fajšmekry

Máslový krém nastavený bílkovým sněhem je náš tajný tip. Pokud si stejně jako my nepotrpíte na těžké máslové krémy a máte zmlsaný jazýček, pak bude pravděpodobně i vaším favoritem. Díky bílkovému sněhu je krém lehký, jemný a povyšuje chuť dortu o kategorii – nebo spíš o dvě kategorie – výš. O výživové hodnotě ve srovnání s krémem z másla a slazeného kondenzovaného mléko nemluvě. Na přípravu budete potřebovat bílky, cukru krupici a změklé máslo (viz recept).

Nesmírnou výhodou tohoto krému je kromě jemné chuti také možnost ochucení našimi skvělými pastami. Je libo pistáciovou nebo malinovou? Kávovou nebo citronovou? Na vaše chutě jsme připraveni.

 

Související výrobky

Kontaktujte nás