🌡️ V případě vysokých teplot omezujeme expedici surovin podléhající tepelné zkáze - např. čokoládové dekorace, tuky atd. V případě zájmu o tyto produkty prosím kontaktujte naše zákaznické oddělení a dohodněte se na termínu odeslání. 🌡️ 
Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík
RECEPT: Linecké těsto

Cukroví z lineckého těsta je klasika, která může mít mnoha chutí a obměn. Podívejme se společně na různé varianty a jeden osvědčený recept našich babiček.

Základní recept na linecké těsto:

  • 10 dkg cukru moučka
  • 20 dkg másla
  • 30 dkg mouky hladké
  • 1 žloutek

Pracovní postup je následující: Prosátý moučkový cukr propracujeme s máslem a vajíčkem. Když je máslo dostatečně rozhněteno, přidáváme prosátou hladkou mouku. Těsto s přidáním mouky propracujeme pouze krátce, aby nedošlo ke spaření těsta.

Těsto je možné připravit v mnoha variantách:

  • kakaové - mouky dáme o 5 dkg méně a nahradíme ji 5 dkg kakaa
  • ořechové - mouky dáme o 5 dkg méně a nahradíme ji 5 dkg mletých ořechu 
  • citronové - do těsta přidáme citronovou pastu nebo kůru s citrónu
  • pomerančové - do těsta přidáme pomerančovou pastu nebo pomerančovou kůru 
  • vanilkové - do těsta přidáme vanilkový lusk a další dle fantazie

Z těsto dále vyvalujeme a vypichujeme požadované tvary nebo jím můžeme vypichovat různé formičky np. košíčky či připravit koláče - páje.

Pečeme v předehřáte troubě cca na 180°C  5 - 10 min podle druhu tvaru a tloušťky. 

Máte své vyzkoušené obměny tohoto těsta? Podělte se o tipy a inspirace s našimi čtenáři v komentářích níže. 

Podobný článek na našem blogu:

 

Související výrobky

Kontaktujte nás

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.