Měna: / EUR
Vyberte jazyk: CZ SK
0.00 € Prázdný košík
    Autor: Kristina Faltová
    RECEPT: Vanilkové rohlíčky paní Jany

    Vánoce jsou přede dveřmi a tak vám přinášíme recept na chutné a oblíbené vánoční cukroví - vanilkové rohlíčky.

    Ingredience

    Těsto:

    • 280 g hladké mouky
    • 210 g másla
    • 110 g na jemno namletých ořechů
    • 40 g moučkového cukru
    • 2 žloutky

    Směs na obalení:

    • 200 - 250 g moučkového cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru

    Postup

    1. Do mísy vložíme hladkou mouku, moučkový cukr, ořechy a žloutky
    2. Suroviny zpracujeme v těsto
    3. Těsto zakryjeme fólií a necháme v chladu uležet
    4. Těsto vtlačujeme do formiček na rohlíčky
    5. Pečeme v předehřáté troubě cca na 180 °C 10 - 12 minut - potřeba kontrolovat (stupně a dobu pečení upravte dle typu trouby)
    6. Ihned po vyndání z trouby rohlíčky vyklepneme na vál a ještě vlažné obalíme v prosátém moučkovém cukru s vanilkovým cukrem - rohlíčky se snažíme z formiček vyklepávat co nejdříve po vyndání z trouby, později už to jde hůře a drolí se.
    7. Rohlíčky zdobíme podle fantazie (např. pokapáním čokoládou)

    Z tohoto množství těsta vychází cca 110 Ks rohlíčků.

    Tip pro kutily: Na vyklepávání rohlíčků z formiček můžete použít elektrikářské kleště (aby byly dlouhé a špičaté). Formičku uchopíme kleštěmi za okraj a jemně klepneme o okraj válu či linky.

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.