RECEPT: Vanilkové rohlíčky paní Jany

Vánoce jsou přede dveřmi a tak vám přinášíme recept na chutné a oblíbené vánoční cukroví - vanilkové rohlíčky.
Ingredience
Těsto:
- 280 g hladké mouky
- 210 g másla
- 110 g na jemno namletých ořechů
- 40 g moučkového cukru
- 2 žloutky
Směs na obalení:
- 200 - 250 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
Postup
- Do mísy vložíme hladkou mouku, moučkový cukr, ořechy a žloutky
- Suroviny zpracujeme v těsto
- Těsto zakryjeme fólií a necháme v chladu uležet
- Těsto vtlačujeme do formiček na rohlíčky
- Pečeme v předehřáté troubě cca na 180 °C 10 - 12 minut - potřeba kontrolovat (stupně a dobu pečení upravte dle typu trouby)
- Ihned po vyndání z trouby rohlíčky vyklepneme na vál a ještě vlažné obalíme v prosátém moučkovém cukru s vanilkovým cukrem - rohlíčky se snažíme z formiček vyklepávat co nejdříve po vyndání z trouby, později už to jde hůře a drolí se.
- Rohlíčky zdobíme podle fantazie (např. pokapáním čokoládou)
Z tohoto množství těsta vychází cca 110 Ks rohlíčků.
Tip pro kutily: Na vyklepávání rohlíčků z formiček můžete použít elektrikářské kleště (aby byly dlouhé a špičaté). Formičku uchopíme kleštěmi za okraj a jemně klepneme o okraj válu či linky.