Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

RECEPT: Měkké domácí perníčky

Perníčky se nehodí jen o Vánocích nebo Velikonocích, ale vlastně kdykoli v průběhu roku. Zkuste si je doma upéct s tímto jednoduchým receptem.

RECEPT:  Měkké domácí perníčky

Suroviny

Těsto
1 lžíce kakaa
125 g moučkového cukru
325 g hladké mouky
25 g másla nebo tuku na pečení Zela Delikates
50 g medu
1 lžička jedlé sody
1 lžička perníkového koření
2 vejce
Glazura
1 bílek
2 lžíce studené vody
Poleva
3 cl vaječného bílku
100 g moučkového cukru
½ lžičky škrobu (solamyl)
pár kapek citronu
Vybavení
- šlehací mísa
- vykrajovátka
- sáčky na zdobení perníčků
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Sypké suroviny smícháme v míse.

  2. Přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto.

  3. Hotové těsto zakryjeme fólií a necháme v chladu uležet.

    Zobrazit celý postup

  4. Perníčky pečeme v předehřáté troubě cca na 180 °C po dobu 5 - 8 minut. V průběhu pečení je kontroluijte a podle potřeby upravte stupně a dobu pečení dle typu trouby.

  5. Ihned, po vytažení z trouby, perníčky potřeme glazurou z bílku a vody, nejlépe mašlovačkou. 

  6. Poleva: Smícháme všechny suroviny a metličkovým mixérem vyšleháme v tužší pěnu. Pokud je pěna příliš řídká, přidáme moučkový cukr, v případě, že je naopak příliš tuhá, přidáme pár kapek citronu. Vychladlé perníčky zdobíme cukrovou polevou pomocí sáčku na zdobení perníků.

Z uvedených ingrediecí upečeme okolo 70 ks perníčků různých velikostí. Voňavé peníčky budeme potírat glazurou a zdobit bílkovou polevou. Nebo můžete na zdobení použít již hotovou směs.

Kakaa (1 lžíce)

Másla nebo tuku na pečení Zela Delikates (25 g)

Perníkového koření (1 lžička)

Šlehací mísa

Vykrajovátka

Sáčky na zdobení perníčků

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.