Měna: / EUR
Vyberte jazyk: CZ SK
0 Kč Prázdný košík
    Autor: Michal Kubíček
    RECEPT:  Měkké domácí perníčky

    Perníčky se nehodí jen o Vánocích nebo Velikonocích, ale vlastně kdykoli v průběhu roku. Zkuste si je doma upéct s tímto jednoduchým receptem.

    Ingredience

    Těsto:

    • 1 lžíce kakaa
    • 125 g moučkového cukru
    • 325 g hladké mouky
    • 25 g másla nebo Zela Delikates
    • 50 g medu
    • 1 lžička sody
    • 1 lžička perníkového koření
    • 2 vejce

    Glazura:

    • 1 bílek
    • 2 lžíce studené vody

    Poleva:

    • 3 cl vaječného bílku
    • 100g moučkového cukru
    • ½ lžičky škrobu (solamyl)
    • Pár kapek citronu

    Nebo můžete na zdobení použít již hotovou směs.

    Postup

    1. Sypké suroviny smícháme v míse, poté přidáme ostatní suroviny a vypracujeme těsto
    2. Těsto zakryjeme fólií a necháme v chladu uležet
    3. Vyválíme těsto a vykrajovátky tvoříme požadované tvary
    4. Perníčky pečeme v předehřáté troubě cca na 180 °C 5 - 8 minut - potřeba kontrolovat (stupně a dobu pečení upravte dle typu trouby)
    5. Ihned, po vytažení z trouby, perníčky potřeme mašlovačkou glazurou z bílku. Po vychladnutí zdobíme sáčkem na zdobení perníků.
    6. Poleva: Smícháme všechny suroviny a metličkovým mixérem vyšleháme v tužší pěnu. Pokud je pěna příliš řídká, přidáme moučkový cukr, v případě, že je naopak příliš tuhá, přidáme pár kapek citronu

    Z tohoto množství těsta vychází cca 70 ks perníčků různých velikostí.

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.