Sladká výzva: Bonbóny z mikrovlnky
Už jste vyzkoušeli bonbony z mikrovlnky? Ne? Taky tady je máte. Mrkněte na recept, jak si doma připravit tvrdé cucavé bonbony ochucené přírodním…
Číst víceJak dobře připravit třené těsto na bábovku, srnčí hřbet nebo velikonočního beránka? Každá rodina mů svůj oblíbený recept. Avšak u základního receptu stačí dodržret pár zásad a výsledek se dostaví.
200 g | cukru krupice |
4 | vejce |
350 g | polohrubé mouky |
140 g | máslového margarinu Zela |
1 sklenice | mléka |
1 lžička | citronové kůry |
1 balení | prášku do pečiva |
1 balení | vanilkového cukr |
- | šlehač na sníh |
- | mísa |
- | forma na bábovku |
Nejprve důkladně utřete máslový tuk s cukrem do světlé, nadýchané pěny.
Potom postupně zašlehejte žloutky jeden po druhém, až se beze zbytku vstřebají.
Takto pečlivě vymíchané a vyšlehané těsto vložte do tukem vymazané a moukou vysypané formy (bábovkové či velikonočního beránka).
Pečte při zhruba 150 stupních, zvolna zhruba hodinku.
Při přípravě třeného těsta dbejte na dostatečnou teplotu v prostoru. Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. Díky tomu, při postupném spojováni potřebných surovin, nebude docházet k teplotním výkyvům, které by mohly nevhodně ovlivnit přípravu a vlastnosti těsta.
TIP: jak uložit hotovou bábovku? Třena do kulatého boxu s víkem.