Recept: Velikonoční pečení s dětmi aneb jak na rychlé perníčky
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst víceJak dobře připravit třené těsto na bábovku, srnčí hřbet nebo velikonočního beránka? Každá rodina mů svůj oblíbený recept. Avšak u základního receptu stačí dodržret pár zásad a výsledek se dostaví.
| 200 g | cukru krupice |
| 4 | vejce |
| 350 g | polohrubé mouky |
| 140 g | máslového margarinu Zela |
| 1 sklenice | mléka |
| 1 lžička | citronové kůry |
| 1 balení | prášku do pečiva |
| 1 balení | vanilkového cukr |
| - | šlehač na sníh |
| - | mísa |
| - | forma na bábovku |
Nejprve důkladně utřete máslový tuk s cukrem do světlé, nadýchané pěny.
Potom postupně zašlehejte žloutky jeden po druhém, až se beze zbytku vstřebají.
Takto pečlivě vymíchané a vyšlehané těsto vložte do tukem vymazané a moukou vysypané formy (bábovkové či velikonočního beránka).
Pečte při zhruba 150 stupních, zvolna zhruba hodinku.
Při přípravě třeného těsta dbejte na dostatečnou teplotu v prostoru. Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. Díky tomu, při postupném spojováni potřebných surovin, nebude docházet k teplotním výkyvům, které by mohly nevhodně ovlivnit přípravu a vlastnosti těsta.
TIP: jak uložit hotovou bábovku? Třena do kulatého boxu s víkem.