Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

RECEPT: Třené těsto nejen na bábovku

Jak dobře připravit třené těsto na bábovku, srnčí hřbet nebo velikonočního beránka? Každá rodina mů svůj oblíbený recept. Avšak u základního receptu stačí dodržret pár zásad a výsledek se dostaví.  

RECEPT: Třené těsto nejen na bábovku

Suroviny

Těsto
200 g cukru krupice
4 vejce
350 g polohrubé mouky
140 g máslového margarinu Zela
1 sklenice mléka
1 lžička citronové kůry
1 balení prášku do pečiva
1 balení vanilkového cukr
Vybavení
- šlehač na sníh
- mísa
- forma na bábovku
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Nejprve důkladně utřete máslový tuk s cukrem do světlé, nadýchané pěny.

  2. Potom postupně zašlehejte žloutky jeden po druhém, až se beze zbytku vstřebají.

  3. Dále střídavě vmíchejte mouku a mléko a úplně nakonec sníh z bílků.

    Zobrazit celý postup

  4. Takto pečlivě vymíchané a vyšlehané těsto vložte do tukem vymazané a moukou vysypané formy (bábovkové či velikonočního beránka).

  5. Pečte při zhruba 150 stupních, zvolna zhruba hodinku.

     

Při přípravě třeného těsta dbejte na dostatečnou teplotu v prostoru. Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. Díky tomu, při postupném spojováni potřebných surovin, nebude docházet k teplotním výkyvům, které by mohly nevhodně ovlivnit přípravu a vlastnosti těsta.

TIP: jak uložit hotovou bábovku? Třena do kulatého boxu s víkem.

Máslového margarinu Zela (140 g)

Šlehač na sníh

Mísa

Forma na bábovku

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás