Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

RECEPT: Tvarohový dort Míša - český cheesecake

Rádi mlsáte, ale dělá vám problém stát dlouho u plotny? Chcete si v parných dnech pochutnat na něčem lehčím? Pak jste tu správně! Přináším vám recept na úžasný nepečený tvarohový dort, který vám na stole určitě dlouho nevydrží. Zamilujete si ho vy i vaše děti. A přitom je úplně jednoduchý a časově nenáročný!

RECEPT: Tvarohový dort Míša - český cheesecake

Suroviny

Dort
250 g měkkého tvarohu
4 dcl mléka
1 balíček želatiny
125 g másla
1 balení vanilkového cukru
200 g moučkového cukru
1 balení piškotů
dle chuti čerstvé nebo zavařené ovoce
- kakao
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Nachystáme a odvážíme si všechny suroviny.


  2. Mléko v hrnci dáme na plotnu a vsypeme do něj želatinu. Tu necháme cca 10 minut nabobtnat a poté krátce zahřejeme, aby se rozpustila.

  3. Připravíme si mixér. Do něj nakrájíme změklé máslo, přidáme tvaroh, moučkový a vanilkový cukr a zalijeme mlékem s rozpuštěnou želatinou. Vše rozmixujeme.

    Zobrazit celý postup

  4. Nachystáme si dortovou formu a piškoty. Pokud máte zavařené ovoce, piškoty můžete namáčet ve slité šťávě a vyskládat je na dno formy. Pro zpestření chuti doporučuji pokapat rumem. Poté na ně půlku rozmixované směsi nalijeme.

  5. Připravíme si ovoce. Já použila zavařené jahody a meruňky. Rovnoměrně rozložíme.

  6. Do zbytku směsi v mixéru nasypeme kakao dle chuti. Více kakaa znamená kakaovější chuť. Rozmixujeme a zalijeme zbytek dortu. Pokud se bojíte, že by se vám celková směs smíchala, můžete dort vložit na chvíli do lednice.

  7. Výsledný produkt dáme do chladničky ztuhnout. Za pár hodin by mělo být hotovo. Pokud se ale bojíte, klidně počkejte do druhého dne.

Dort je opravdu jednoduchý na přípravu a nezabere vám moc času. Jako lahodný, rychlý a lehký dezert je absolutně ideální a jistě zachutná každému. Jednotlivé kousky pak můžete dozdobit třeba šlehačkou a lístečkem máty.

Želatiny (1 balíček)

Kakao

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás