Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík
RECEPT: Třené těsto

Při přípravě třeného těsta dbejte na dostatečnou teplotu v prostoru. Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu a tímto při postupném spojováni potřebných surovin nebude docházet k teplotním výkyvům, které by mohly nevhodně ovlivnit přípravu těsta.

Ingredience:

  • 200 g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 350 g polohrubé mouky
  • 140 g máslového margarinu Zela
  • 1 sklenice mléka
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Postup: Nejprve důkladně utřete máslový tuk s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Potom postupně zašlehejte žloutky jeden po druhém, až se beze zbytku vstřebají. Dále střídavě vmíchejte mouku a mléko a úplně nakonec sníh z bílků. Takto pečlivě vymíchané a vyšlehané těsto vložte do tukem vymazané a moukou vysypané formy. (bábovkové či velikonočního beránka)

Pečte při zhruba 150 stupních, zvolna zhruba hodinku.

 

 

Související výrobky

Kontaktujte nás

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.