RECEPT: Třené těsto

Při přípravě třeného těsta dbejte na dostatečnou teplotu v prostoru. Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu a tímto při postupném spojováni potřebných surovin nebude docházet k teplotním výkyvům, které by mohly nevhodně ovlivnit přípravu těsta.
Ingredience:
- 200 g cukru krupice
- 4 vejce
- 350 g polohrubé mouky
- 140 g máslového margarinu Zela
- 1 sklenice mléka
- 1 lžička citronové kůry
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
Postup: Nejprve důkladně utřete máslový tuk s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Potom postupně zašlehejte žloutky jeden po druhém, až se beze zbytku vstřebají. Dále střídavě vmíchejte mouku a mléko a úplně nakonec sníh z bílků. Takto pečlivě vymíchané a vyšlehané těsto vložte do tukem vymazané a moukou vysypané formy. (bábovkové či velikonočního beránka)
Pečte při zhruba 150 stupních, zvolna zhruba hodinku.