Měna: / EUR
Vyberte jazyk: CZ SK
0.00 € Prázdný košík
    Autor: Mirka Pilchová
    RECEPT: Třené těsto

    Při přípravě třeného těsta dbejte na dostatečnou teplotu v prostoru. Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu a tímto při postupném spojováni potřebných surovin nebude docházet k teplotním výkyvům, které by mohly nevhodně ovlivnit přípravu těsta.

    Ingredience:

    • 200 g cukru krupice
    • 4 vejce
    • 350 g polohrubé mouky
    • 140 g máslového margarinu Zela
    • 1 sklenice mléka
    • 1 lžička citronové kůry
    • 1 prášek do pečiva
    • 1 vanilkový cukr

    Postup: Nejprve důkladně utřete máslový tuk s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Potom postupně zašlehejte žloutky jeden po druhém, až se beze zbytku vstřebají. Dále střídavě vmíchejte mouku a mléko a úplně nakonec sníh z bílků. Takto pečlivě vymíchané a vyšlehané těsto vložte do tukem vymazané a moukou vysypané formy. (bábovkové či velikonočního beránka)

    Pečte při zhruba 150 stupních, zvolna zhruba hodinku.

     

     

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.