Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Recept: Housky se slaninou z domácí pekárny

Jednoduché a fantastické. Domácí pekárna za nás udělá polovinu práce. Křehké a vláčné housky se slaninou podávejte ve stylové ošatce. Jsou tak dobré, že k nim nic jiného nepotřebujete. Dobrou chuť!

Recept: Housky se slaninou z domácí pekárny

Suroviny

Těsto
280 ml voda
500 g pšeničná světlá chlebová mouka
80 g na kousky nakrájená a vypražená slanina
1,5 lžičky sušené droždí
1 lžička Lactorex
1,5 lžičky sůl
1 lžička cukr
Vybavení
- teflonová nebo silikonová podložka
- mašlovačka
- ošatka
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Nastavíme domácí pekárnu na program "těsto". Všechny ingredience, kromě vyškvařených kostiček slaniny, vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Slaninu přidáme až na konci hnětení. 

  2. Vykynuté těsto propracujeme a upleteme housky. Naskládáme pečivo na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout. 

  3. Housky pomašlujeme a posypeme hrubou solí a kmínem. Do předehřáté trouby na  170 - 180°C vložíme kastrůlek s vařící vodou. Housky pečeme cca 25 - 30 minut.  

    Zobrazit celý postup

  4. Ke konci pečení kastrůlek vyndáme a housky zprudka pečeme dalších cca 5 minut na 220°C.

Další z tipů, jak si doma upéct pečivo jako od profesionálů: Lactorex je univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo. Podporuje kynutí, zlepšuje chuť a zvyšuje trvanlivost pečiva. Obvykle přidáváme 1 lžičku přípravku na cca 500 g mouky. Pečivo se slaninou bude chutné i další dny.

Sušené droždí (1,5 lžičky)

Lactorex (1 lžička)

Teflonová nebo silikonová podložka

Mašlovačka

Ošatka

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.