Recept: Velikonoční pečení s dětmi aneb jak na rychlé perníčky
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst víceJednoduché a fantastické. Domácí pekárna za nás udělá polovinu práce. Křehké a vláčné housky se slaninou podávejte ve stylové ošatce. Jsou tak dobré, že k nim nic jiného nepotřebujete. Dobrou chuť!
280 ml | voda |
500 g | pšeničná světlá chlebová mouka |
80 g | na kousky nakrájená a vypražená slanina |
1,5 lžičky | sušené droždí |
1 lžička | Lactorex |
1,5 lžičky | sůl |
1 lžička | cukr |
- | teflonová nebo silikonová podložka |
- | mašlovačka |
- | ošatka |
Nastavíme domácí pekárnu na program "těsto". Všechny ingredience, kromě vyškvařených kostiček slaniny, vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto. Slaninu přidáme až na konci hnětení.
Vykynuté těsto propracujeme a upleteme housky. Naskládáme pečivo na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout.
Ke konci pečení kastrůlek vyndáme a housky zprudka pečeme dalších cca 5 minut na 220°C.
Další z tipů, jak si doma upéct pečivo jako od profesionálů: Lactorex je univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo. Podporuje kynutí, zlepšuje chuť a zvyšuje trvanlivost pečiva. Obvykle přidáváme 1 lžičku přípravku na cca 500 g mouky. Pečivo se slaninou bude chutné i další dny.