Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Recept: Churros

Churros jsou víc než jen sladkost; jsou mostem k bohaté španělské historii a tradici. Podáváním churros s horkou čokoládou nebo je jen tak popíjením s přáteli a rodinou, můžete přinést kousek španělské kultury do svého domova.

Recept: Churros

Suroviny

Těsto
250 ml voda
2 lžíce cukr krystal nebo krupice
1/2 čajové lžičky sůl
2 lžíce rostlinný olej
140 g hladká mouka
- Kokosový olej na smažení
- Cukr na obalení
- Mletá skořice na obalení
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Příprava těsta

    V malém hrnci přiveďte k varu vodu, cukr, sůl a 2 lžíce oleje. Odeberte z ohně a přisypejte mouku. Intenzivně míchejte, dokud se těsto nespojí a nevytvoří hladkou kouli. Nechte těsto vychladnout na pokojovou teplotu.

  2. Tvarování churros

    Těsto přemístěte do cukrářského sáčku s hvězdičkovou špičkou. Na plech pokrytý pečicím papírem stříkejte těsto na proužky o délce asi 10 cm.

  3. Smažení

    V hluboké pánvi rozpalte dostatek oleje pro smažení na středně vysoké teplotě. Churros smažte po několika kusech, dokud nejsou zlatavě hnědé z každé strany, asi 2 minuty na stranu. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

    Zobrazit celý postup

  4. Obalování

    Ještě teplé churros obalte v cukru smíchaném se skořicí, pokud používáte.


Časový plán

  • Příprava surovin: 10 minut
  • Příprava těsta: 15 minut
  • Chladnutí těsta: 30 minut
  • Smažení a obalování: 20 minut
  • Celkově: Přibližně 1 hodina a 15 minut

Obtížnost
Recept na churros má střední obtížnost. Největší výzvou může být tvarování těsta a jeho správné smažení, ale s trochou praxe se stane i toto snadným.

Kokosový olej na smažení

Cukr na obalení

Mletá skořice na obalení

  • Skořice mletá 1 kg
    Poslední na skladě Výhodné balení

    Skořice mletá 1 kg

    295 Kč
    Máme na skladě u Vás 25.04.
    - +

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás