Recept: Churros
Churros jsou víc než jen sladkost; jsou mostem k bohaté španělské historii a tradici. Podáváním churros s horkou čokoládou nebo je jen tak popíjením…
Číst víceVelikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční nádivka už jsou na seznamu. Ještě by to chtělo něco, co bude bavit děti - medové perníčky. Jednoduché, veselé a zábavné pečení!
300 g | mouky |
2 | vejce |
120 g | másla |
3 lžíce | medu |
3 lžíce | perníkového koření |
2 lžíce | kakaa |
- | kuchyňská váha |
- | vykrajovátka |
- | 3D vykrajovátka |
- | zdobící cukrářské sáčky na perníčky |
- | poleva/glazura na perníčky |
Všechny tyto ingredience vám děti rády pomohou sypat a vážit. Vypracované těsto dejte do sáčku do ledničky a nechte odležet, třeba přes noc.
Druhý den zapněte troubu na 180 stupňů, na plechy si dejte pečicí papír a hurá s malými loupežníky na vykrajování!
Po vytažení z trouby potřete rozšlehaným bílkem a je hotovo!
Recept, který si předáváme po generace, protože je rychlý a při pečení pomáhají také děti všeho věku – to jsou rychlé perníčky. Aby se vám vše povedlo, nachystejte si těsto den předem, odležené je totiž nejlepší.