RECEPT: Linecké cukroví babičky Marušky

Ingredience
Těsto:
- 450 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 300 g másla
- 2 žloutky
Zdobení:
- Marmeláda (džem) na promazání
- Čokoládová poleva
- Trojbarevný kokos
- Cukrové květy
- Moučkový cukr na posypání
Postup
- Sypké suroviny smícháme v míse, poté přidáme máslo, žloutky a vypracujeme těsto
- Těsto zakryjeme fólií a necháme v chladu uležet
- Vyválíme těsto a vykrajovátky tvoříme požadované tvary
- Pečeme v předehřáté troubě cca na 180 °C 5 – 10 minut – potřeba kontrolovat (stupně a dobu pečení upravte dle typu trouby)
- Necháme pár dnů odležet, poté promažeme marmeládou (džemem) a ozdobíme dle zvyklostí
Z tohoto množství těsta vychází cca 150 ks lineckého cukroví.
Tip: Těsto na linecké cukroví je velice jemné a při válení se lepí na váleček a k válu, proto je lepší vložit těsto mezi dva kousky pytlíku a válet mezi nimi.
Vaše komentáře
Buďte první, kdo napíše příspěvek k tomuto článku.