Měna: / EUR
Vyberte jazyk: CZ SK
0.00 € Prázdný košík
    Autor: Michal Kubíček
    RECEPT: Bezlepkový dort z Itálie - Torta di Capri (Dort Caprese)

    Traduje se, že když italský kuchař Carmine di Fiore na ostrově Capri připravoval tabuli pro své hosty, údajně členy mocné zločinecké organizace Maffia, byl z toho tak nervózní, že při přípravě moučníku zapomněl přidat do těsta mouku. Přesto sklidil za svůj dort, který od té doby nese název Torta di Capri, pochvalu. Tento dort je nejenom chutný, ale i zdravý, tím, že neobsahuje mouku, je zcela bezlepkový. 

    Připravte si:

    • 350 g másla, můžete i levnější variantu použít i Zela Delikates
    • 300 g třtinového cukru 
    • 6 ks vajec
    • 350 g hořké čokolády
    • 400 g mandlové mouky
    • nevlhnoucí moučkový cukr na posypání

    Vyšlehejte opatrně tuk s cukrem. Do této hmoty postupně přidávejte žloutky, rozehřátou hořkou čokoládu (lze použít i kakao, ale v takovém případě přidejte cukr nebo můžete dle chuti nahradit nízkokalorickým tekutým cukrem se stévií (zde je třeba vyzkoušet množství, stévie sladí více, než cukr), mandlovou mouku a nakonec přimíchejte vyšlehané bílky.

    Vyšlehanou hmotu nalijte do menší, olejem vystříkané formy a dejte péct do předehřáté trouby. Dort se peče při 170 °C přibližně 50 až 60 minut. Po upečení zůstane těsto ve středu dortu vláčnější než na okrajích.

    Po vychladnutí pocukrujte upečený korpus nevlhnoucím moučkovým cukrem.

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.