Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU
0 0 Kč Prázdný košík
    Autor: Michal Kubíček

    Potřebujete rychle sklidit hromadu červených a černých kuliček, které se vám urodily na zahradě? Tyto 4 recepty zaberou minimum času a navíc zaručí perfektní výsledek! 

    RYBÍZOVÁ RYCHLO MARMELÁDA

    Ingredience:

    • 2 kg rybízu (černý/červený)
    • 1 kg cukru
    • 1 balení želírovací směsi / pektinů

    Rybíz dobře opláchneme a vymačkáme z něj veškerou šťávu. Tu pak vlijeme do hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání pomalu zahříváme. Jakmile směs začne vařit, přidáme želírovací složku a necháme ještě 10 minut na plotně. Pak hrnec odstavíme. Marmeládu plníme do sterilovaných sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem dolů. Uchováváme v temnu a chladu.

    RYBÍZOVÉ NANUKY

    Ingredience:

    • 250 g červeného rybízu
    • 250 g černého rybízu
    • 200 ml vody
    • 200 g cukru krystal
    • 1 balení vanilkového cukru
    • šťáva z jednoho citronu
    • dřívka na nanuky
    • forma na naunky

    Nejdříve připravíme cukrový rozvar. Do vody vsypeme cukr a na mírném ohni vaříme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Rozvar necháme vychladnout. Rybíz probereme, opláchneme, poté smícháme se studeným rozvarem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Směs rozmixujeme a vlijeme do formiček na nanauky, nezapomeneme na dřívka. Dáme do mrazáku a necháme minimálně jeden den ztuhnout. Před podáváním opláchneme formičku studenou vodou, aby šel nanuk lépe vytáhnout.

    RYBÍZOVÝ DROBENKOVÝ KOLÁČ

    Ingredience:

    • 500 g polohrubé mouky
    • 500 g polotučného tvarohu
    • 200 g tuku Zela Delikates nebo Master Martini 100%
    • 300 g černého rybízu
    • 200 g cukru krystal
    • 2 vejce
    • 1 prášek do pečiva

    Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a se změklým tukem. Těsto vypracujeme ručně. Jednu třetinu hotového těsta si schováme na drobenku. Mezitím vyšleháme vejce s krystalovým cukrem. Do tekuté směsi přidáme ještě tvaroh a znovu vyšleháme. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj těsto. To potřeme hmotou z vajec a tvarohu. Nakonec koláč posypeme čerstvým omytým rybízem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečení na 180 °C trvá asi 45 minut. Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme.

    RYBÍZOVÝ NEPEČENÝ DORT

    Ingredience:

    • 1 kg červeného rybízu
    • 300 g cukru krystal
    • 1 sáček želatiny
    • 1 balení dětských piškotů
    • 250 ml smetany ke šlehání

    Rybíz očistíme. Do hrnce dáme 200 ml vody a přidáme obrané kuličky. Rybíz ve vodě povaříme asi 5-10 minut. V dalších 100 ml studené vody rozmícháme želatinu. Vlijeme ji do hrnce k rybízu a přivedeme k varu. Poté necháme směs vychladnout a mezitím si připravíme dortovou formu. Tu vyplníme pečícím papírem a na dno naskládáme vrstvu piškotů. Část vychladlé směsi nalijeme na piškoty. Pak přidáme ještě vrstvu vyšlehané smetany. Postupně na sebe klademe opět piškoty, rybízovou směs a šlehačku, až máme několik vrstev na sobě. Hotový dort necháme v lednici přes noc odležet. Podáváme s čerstvou šlehačkou. 

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.