🌡️ V případě vysokých teplot omezujeme expedici surovin podléhající tepelné zkáze - např. čokoládové dekorace, tuky atd. V případě zájmu o tyto produkty prosím kontaktujte naše zákaznické oddělení a dohodněte se na termínu odeslání. 🌡️ 
Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Potřebujete rychle sklidit hromadu červených a černých kuliček, které se vám urodily na zahradě? Tyto 4 recepty zaberou minimum času a navíc zaručí perfektní výsledek! 

RYBÍZOVÁ RYCHLO MARMELÁDA

Ingredience:

  • 2 kg rybízu (černý/červený)
  • 1 kg cukru
  • 1 balení želírovací směsi / pektinů

Rybíz dobře opláchneme a vymačkáme z něj veškerou šťávu. Tu pak vlijeme do hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání pomalu zahříváme. Jakmile směs začne vařit, přidáme želírovací složku a necháme ještě 10 minut na plotně. Pak hrnec odstavíme. Marmeládu plníme do sterilovaných sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem dolů. Uchováváme v temnu a chladu.

RYBÍZOVÉ NANUKY

Ingredience:

  • 250 g červeného rybízu
  • 250 g černého rybízu
  • 200 ml vody
  • 200 g cukru krystal
  • 1 balení vanilkového cukru
  • šťáva z jednoho citronu
  • dřívka na nanuky
  • forma na naunky

Nejdříve připravíme cukrový rozvar. Do vody vsypeme cukr a na mírném ohni vaříme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Rozvar necháme vychladnout. Rybíz probereme, opláchneme, poté smícháme se studeným rozvarem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Směs rozmixujeme a vlijeme do formiček na nanauky, nezapomeneme na dřívka. Dáme do mrazáku a necháme minimálně jeden den ztuhnout. Před podáváním opláchneme formičku studenou vodou, aby šel nanuk lépe vytáhnout.

RYBÍZOVÝ DROBENKOVÝ KOLÁČ

Ingredience:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 500 g polotučného tvarohu
  • 200 g tuku Zela Delikates nebo Master Martini 100%
  • 300 g černého rybízu
  • 200 g cukru krystal
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a se změklým tukem. Těsto vypracujeme ručně. Jednu třetinu hotového těsta si schováme na drobenku. Mezitím vyšleháme vejce s krystalovým cukrem. Do tekuté směsi přidáme ještě tvaroh a znovu vyšleháme. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj těsto. To potřeme hmotou z vajec a tvarohu. Nakonec koláč posypeme čerstvým omytým rybízem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečení na 180 °C trvá asi 45 minut. Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme.

RYBÍZOVÝ NEPEČENÝ DORT

Ingredience:

  • 1 kg červeného rybízu
  • 300 g cukru krystal
  • 1 sáček želatiny
  • 1 balení dětských piškotů
  • 250 ml smetany ke šlehání

Rybíz očistíme. Do hrnce dáme 200 ml vody a přidáme obrané kuličky. Rybíz ve vodě povaříme asi 5-10 minut. V dalších 100 ml studené vody rozmícháme želatinu. Vlijeme ji do hrnce k rybízu a přivedeme k varu. Poté necháme směs vychladnout a mezitím si připravíme dortovou formu. Tu vyplníme pečícím papírem a na dno naskládáme vrstvu piškotů. Část vychladlé směsi nalijeme na piškoty. Pak přidáme ještě vrstvu vyšlehané smetany. Postupně na sebe klademe opět piškoty, rybízovou směs a šlehačku, až máme několik vrstev na sobě. Hotový dort necháme v lednici přes noc odležet. Podáváme s čerstvou šlehačkou. 

Související výrobky

Kontaktujte nás

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.