Recept: Velikonoční pečení s dětmi aneb jak na rychlé perníčky
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst vícePotřebujete rychle sklidit hromadu červených a černých kuliček, které se vám urodily na zahradě? Tyto 4 recepty zaberou minimum času a navíc zaručí perfektní výsledek!
Potřebujete rychle sklidit hromadu červených a černých kuliček, které se vám urodily na zahradě? Tyto 4 recepty zaberou minimum času a navíc zaručí perfektní výsledek!
Ingredience:
Rybíz dobře opláchneme a vymačkáme z něj veškerou šťávu. Tu pak vlijeme do hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání pomalu zahříváme. Jakmile směs začne vařit, přidáme želírovací složku a necháme ještě 10 minut na plotně. Pak hrnec odstavíme. Marmeládu plníme do sterilovaných sklenic, zavíčkujeme a otočíme dnem dolů. Uchováváme v temnu a chladu.
Ingredience:
Nejdříve připravíme cukrový rozvar. Do vody vsypeme cukr a na mírném ohni vaříme tak dlouho, než se cukr rozpustí. Rozvar necháme vychladnout. Rybíz probereme, opláchneme, poté smícháme se studeným rozvarem, vanilkovým cukrem a citronovou šťávou. Směs rozmixujeme a vlijeme do formiček na nanauky, nezapomeneme na dřívka. Dáme do mrazáku a necháme minimálně jeden den ztuhnout. Před podáváním opláchneme formičku studenou vodou, aby šel nanuk lépe vytáhnout.
Ingredience:
Mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva a se změklým tukem. Těsto vypracujeme ručně. Jednu třetinu hotového těsta si schováme na drobenku. Mezitím vyšleháme vejce s krystalovým cukrem. Do tekuté směsi přidáme ještě tvaroh a znovu vyšleháme. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj těsto. To potřeme hmotou z vajec a tvarohu. Nakonec koláč posypeme čerstvým omytým rybízem a dáme péct do předehřáté trouby. Pečení na 180 °C trvá asi 45 minut. Po vychladnutí pocukrujeme a podáváme.
Ingredience:
Rybíz očistíme. Do hrnce dáme 200 ml vody a přidáme obrané kuličky. Rybíz ve vodě povaříme asi 5-10 minut. V dalších 100 ml studené vody rozmícháme želatinu. Vlijeme ji do hrnce k rybízu a přivedeme k varu. Poté necháme směs vychladnout a mezitím si připravíme dortovou formu. Tu vyplníme pečícím papírem a na dno naskládáme vrstvu piškotů. Část vychladlé směsi nalijeme na piškoty. Pak přidáme ještě vrstvu vyšlehané smetany. Postupně na sebe klademe opět piškoty, rybízovou směs a šlehačku, až máme několik vrstev na sobě. Hotový dort necháme v lednici přes noc odležet. Podáváme s čerstvou šlehačkou.