Marcipán

33 Kč
1 590 Kč
Výrobce deklaruje
Příchuť (aroma)
Barva
Materiál
Značky
Položek k zobrazení: Položek: 113

Speciální nabídka

Holandský marcipán 1:3 - 1 kg

Holandský marcipán určený pro modelování, potahování nebo dekoraci cukrářských výrobků za studena. Mandle v poměru 25%. Jedná se o světlejší i pevnější marcipán vhodný na potahování i modelování. Další zpevnění docílíte zapracováním dalšího jemného moučkového cukru.

264 Kč
Máme na skladě
 | 1  2  3 |

Pravý marcipán je oblíbená cukrářská hmota vyrobená z mandlí a cukru. Aby se o marcipánu dalo hovořit skutečně jako o marcipánu, měl by obsahovat alespoň polovinu této marcipánové pasty - tedy nejméně 50% rozemletých oloupaných mandlí a maximálně 50% cukru. Méně kvalitní hmoty, které však v našem obchodě nepreferujeme, jsou často nastavovány nejrůznějšími náhražkami, od oříšků, přes kokos, sójovou mouku až po sušené mléko. Chuti se snaží pak přiblížit jednoduše přidáním mandlového aroma. S tím se setkáte zejména v nejrůznějších internetových "domácích" receptech. Chuťově se však taková hmota pravému marcipánu ani zdaleka nepřibližuje.

Obecně se marcipán dělá do čtyř tříd, a to právě podle podílu marcipánové pasty. Nejvyšší třída je 100% marcipánová pasta, kdy ve výsledném produktu naleznete více než 50% mandlí. Tzv. Lübecký jemný marcipán obsahuje 90% pasty a 10% cukru. Následuje Lübecký marcipán v poměru 70% marcipánové pasty s přidáním třetiny cukru a nejrozšířenější je pak běžný marcipán na přímou spotřebu, který obsahuje polovinu marcipánové hmoty a polovinu cukru. Takový marcipán bývá označován také jako 50:50 nebo 1:1. Označení jako např. 1:3 a více pak signalizují více zředěnou základní hmotu (1 díl marcipánové pasty, 3 díly cukru).