Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík
Kde koupit pravý marcipán?

Kde koupit marcipán? To záleží, jaký marcipán potřebujete. Marcipán má několik kvalit a vlastností. Slouží jako potahovací hmota, tvarovací hmota pro výrobu figurek a jako luxusní náplň do pralinek. 

Kvalitní marcipán koupíte u kvalitního prodejce. Procento mandlí může a nemusí určovat kvalitu marcipánu. Záleží, jak se na to podíváme a za jakým účelem marcipán potřebujeme. Marcipán s nejvyšším obsahem marcipánové hmoty probudí i hořké chuťové pohárky. Pro jednoho delikatesa, pro druhého málo sladký dezert. Jak se říká, proti gustu žádný dišputát.

Pravý marcipán nemusí obsahovat 50 % mandlí

Mnoho zdrojů často mylně zaměňuje marcipán s mandlovou hmotou. Mandlová hmota je základní surovinou pro výrobu marcipánu a obsahuje minimálně 50 % mandlí a cukr. Marcipán je produkt, který obsahuje minimálně 50 % mandlové hmoty. Pokud je tedy marcipán vyroben z mandlové hmoty, která obsahuje 50 % mandlí, marcipán s obsahem 50 % mandlové hmoty obsahuje 25 % mandlí. Z toho také vyplívá, že minimální množství mandlí v marcipánu je právě 25 %.

Nejběžnější druhy marcipánu

Druh marcipánu volte podle účelu použití. Nejčastěji používané druhy marcipánu obsahují mandlovou hmotu a cukrovou složku v těchto poměrech:

Poměr 2:1 – dva díly marcipánové hmoty, jeden díl cukru. Díky vyššímu obsahu mandlí jé méně sladký. Vůně a chuť mandlí je znatelná. Preferujete-li méně sladké dezerty, tento druh marcipánu schovaný v pralince z hořké čokolády může být to pravé ořechové.

Poměr 1:1 – jeden díl marcipánové hmoty, jeden díl cukru. Marcipán v této kvalitě je nejžádanější. Dobře se tvaruje, proto se hodí na modelování figurek. Pro své vlastnosti je používán jako kvalitní a chutná potahovací hmota.

Poměr 1:3 – jeden díl marcipánové hmoty, tři díly cukru. Jedná se o nejsladší marcipán. Je také cenově dostupnější. Svoje uplatnění nachází především jako hmota k potahování dortů a zákusků.

Kde koupit pravý marcipán?

Chcete-li opravdu marcipán prvotřídní kvality, vydejte se do Německa. Nebo ho objednejte v e-shopu, který nabízí kvalitní marcipán a celou řadu produktů nejen pro cukráře. Můžete zde zakoupit barvený či bělený marcipán. Nebo marcipán bez obsahu palmového tuku, laktózy a trans mastných kyselin (TFA free).

Rada na závěr: čtěte složení. Náhražky marcipánu obsahují rostlinné tuky, sóju, burské oříšky a další. V současné době neradno cestovat za hranice ČR. Internetové obchody jsou ideální volbou k nákupům.

Související výrobky

Kontaktujte nás