Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU
0 0 Kč Prázdný košík
    Znáte veselý dort funfetti? Poradíme, jak na něj!

    Funfetti nebo také konfetový dort je barevný veselý dezert, který po rozkrojení připomíná konfety. Těsto se naplní různobarevným cukrářským zdobením, sypáním, nebo třeba lentilkami. Těsto i krém obvykle bývají světlé, žluté nebo bílé, aby konfetový efekt dobře vynikl.


    Recept na funfetti dort

    Pokud vás čeká oslava, tento recept na funfetti dort je tu pro vás. Nadýchané a vláčné vrstvy vanilkového dortu poseté barevným sypáním s lahodným vanilkovým krémem. S tímto podrobným receptem se naučíte, jak ho vyrobit od A do Z.

    Ingredience na korpus

    • 420 g polohrubé mouky
    • 2 lžičky prášku do pečiva
    • 1/2 lžičky jedlé sody
    • 1/2 lžičky soli
    • 340 g másla pokojové teploty
    • 350 g krystalového cukru
    • 5 vajec
    • 1 lžíce čistého vanilkového extraktu
    • 360 ml podmáslí
    • 100 g barevného sypání

     Vanilkový máslový krém

    • 340 g másla v pokojové teplotě
    • 1/8 čajové lžičky soli
    • 600-700 g prosetého moučkového cukru
    • 75 ml 30% smetany
    • 1 lžíce čistého vanilkového extraktu

    Postup na funfetti korpus

    Předehřejeme troubu na 180 ° C. Tři dortové formy o průměru 22 cm a výškou alespoň 5 cm vyložíme pečícím papírem. Do střední misky prosejeme mouku, prášek do pečiva, sodu a sůl. Dáme stranou.

    Elektrickým šlehačem s lopatkovým nástavcem vyšleháme máslo a cukr, na střední rychlost. Šleháme asi 3-4 minuty, dokud směs nebude lehká a nadýchaná. Přidáme vejce, jedno po druhém, a extrakt z vanilky. Nastavíme šlehač na nízkou rychlost, postupně (na třikrát) přidáme směs mouky, prášku do pečiva a sody. Střídáme s podmáslím – podmáslí přidáme na dvakrát. Začínáme a končíme přidáváním mouky. 

    Pozor na to, abychom těsto nemíchali příliš dlouho. Čím méně mícháme, tím světlejší bude dort. Přidáme barevný posyp. Těsto rovnoměrně rozdělíme mezi připravené dortové formy. Pečeme asi 25-30 minut, těsto kontrolujeme špejlí. Korpusy necháme 15 minut vychladnout. Poté je opatrně vyjmeme z forem a necháme je úplně vychladnout.

    Postup na vanilkový krém

    Elektrickým šlehačem s lopatkovým nástavcem vyšleháme máslo a sůl. Sléháme asi 2 minuty na střední rychlost, dokud směs nebude hladká a krémová. Přidáme moučkový cukru, 30% smetanu a vanilku. Šleháme na nízkou rychlost 30 sekund, poté 2 minuty na vysokou. Pokud je krém příliš řídký, vmícháme do něj ještě trochu moučkového cukru.

    První korpus položíme na talíř nebo na dortový stojan. Rovnoměrně natřeme silnou vrstvou krému až po okraj. Stejně postupujeme se zbývajícími dvěma korpusy. Krémem potřeme celý dort. Nahoru přidáme barevný posyp.

    Dort by měl být uchováván v chladničce. Zakrytý v chladu vydrží 3 až 4 dny. Před podáváním jej necháme chvíli stát v pokojové teplotě.

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.