Recept: Velikonoční pečení s dětmi aneb jak na rychlé perníčky
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst víceExtistuje něco, co vás dostane z postele lépe než sladká vůně lívanců? Přeliv z jahod jim dodá sladkou tečku. V tomto receptu máte na výběr, zda použijete jahody čerstvé nebo mražené. Ovoce se bude vařit, proto šťáva z rozmražených jahod nikterak nevadí.
250 g | hladká mouka |
150 ml | mléko |
1 | vejce |
1 lžíce | kokosový olej |
1 lžička | prášek do pečiva |
špetka | sůl |
300 g | jahody |
200 ml | voda |
100 g | cukr |
40 g | vanilkový puding |
dle chuti | čerstvá máta |
- | lívanečník |
Všechny suroviny postupně smíchejte a vyšlehejte z nich hladké těsto.
Na pánvi rozpalte lžíci oleje. Jakmile se olej ohřeje, můžete začít smažit lívanečky. Těsto nalévejte naběračkou na pánev.
Hotové lívance ještě nechte okapat, ať nejsou po ránu mastné.
Jahody smíchejte s cukrem a rozmačkejte je vidličkou. Vložte je do menšího hrnce a chvíli je povařte.
V hrnku s vodou rozmíchejte puding stejně, jako když připravujete tento vláčný dezert. Rozmíchaný puding nalijte k jahodám a vařte několik minut.
Až směs začne houstnout, vypněte sporák a sundejte z něj hrnec.
Mátu omyjte a otrhejte z ní lístky. Přidejte je do jahodového přelivu. Lívanečky polijte přelivem. Popíjejte k nim mléko nebo kefír.