Velká Říjnová Akce! Cukrářské zdobení a sypání se slevou 15 %. ✨ 
Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Recept: Snídaňové lívance s jahodovým přelivem

Extistuje něco, co vás dostane z postele lépe než sladká vůně lívanců? Přeliv z jahod jim dodá sladkou tečku. V tomto receptu máte na výběr, zda použijete jahody čerstvé nebo mražené. Ovoce se bude vařit, proto šťáva z rozmražených jahod nikterak nevadí. 

Recept: Snídaňové lívance s jahodovým přelivem

Suroviny

Těsto
250 g hladká mouka
150 ml mléko
1 vejce
1 lžíce kokosový olej
1 lžička prášek do pečiva
špetka sůl
Jahodový přeliv
300 g jahody
200 ml voda
100 g cukr
40 g vanilkový puding
dle chuti čerstvá máta
Vybavení
- lívanečník
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Všechny suroviny postupně smíchejte a vyšlehejte z nich hladké těsto.

  2. Na pánvi rozpalte lžíci oleje. Jakmile se olej ohřeje, můžete začít smažit lívanečky. Těsto nalévejte naběračkou na pánev. 

  3. Lívance obracejte a smažte z obou stran.

    Zobrazit celý postup

  4. Hotové lívance ještě nechte okapat, ať nejsou po ránu mastné. 

  5. Jahody smíchejte s cukrem a rozmačkejte je vidličkou. Vložte je do menšího hrnce a chvíli je povařte. 

  6. V hrnku s vodou rozmíchejte puding stejně, jako když připravujete tento vláčný dezert.  Rozmíchaný puding nalijte k jahodám a vařte několik minut. 

  7. Až směs začne houstnout, vypněte sporák a sundejte z něj hrnec. 

  8. Mátu omyjte a otrhejte z ní lístky. Přidejte je do jahodového přelivu. Lívanečky polijte přelivem. Popíjejte k nim mléko nebo kefír.

Kokosový olej (1 lžíce)

Vanilkový puding (40 g)

Lívanečník

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás