Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU
0 0 Kč Prázdný košík
    Autor: Michal Kubíček
    Snídaňové lívanečky na tři způsoby

    Snídaně je základ dne. Měla by být teplá a vyvážená. Máte rádi sladkou snídani? Vyzkoušejte vynikající lívanečky, které si můžete nachystat na mnoho způsobu. Zde jsou tři inspirace: 

    Lívance

    Suroviny:

    • 250 g hladké mouky
    • 150 ml mléka
    • 1 vejce
    • 1 lžíce oleje
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • špetka soli

    Postup:

    Všechny suroviny postupně smíchejte a vyšlehejte z nich hladké těstíčko. Na pánvi rozpalte lžíci oleje. Jakmile se olej ohřeje, můžete začít smažit lívanečky. Těsto nalévejte naběračkou na pánev. Lívance obracejte a smažte z obou stran. Hotové lívance ještě nechte okapat, ať nejsou po ránu mastné. A čím je ozdobit?

    Jahodový přeliv

    • 300 g čerstvých nebo mražených jahod
    • 200 ml vody
    • 100 g cukru
    • 1 vanilkový puding
    • čerstvá máta

    Jahody smíchejte s cukrem a rozmačkejte je vidličkou. Vložte je do menšího hrnce a chvíli je povařte. V hrnku s vodou rozmíchejte puding stejně, jako když připravujete tento vláčný dezert.  Rozmíchaný puding nalijte k jahodám a vařte několik minut. Až směs začne houstnout, vypněte sporák a sundejte z něj hrnec. Mátu omyjte a otrhejte z ní lístky.  Přidejte je do jahodového přelivu. Lívanečky polijte přelivem. Popíjejte k nim mléko nebo kefír.

    Jablečné pyré se skořicí

    • 2 větší jablka
    • 250 ml vody
    • 1 lžička mleté skořice
    • 1 lžička citronové kůry
    • 1 lžíce medu

    Jablka omyjte, oloupejte slupku a vyndejte z nich jádřince. Pokrájejte je na čtvrtky a vložte je do hrnce s vodou. Nechte vařit asi 20 minut, ať jablka pěkně změknou. Poté slijte většinu vody, přidejte skořici a citronovou kůru a vše důkladně promixujte. Můžete dosladit medem. Jablečným pyré přelijte lívance a dozdobte je tvarohem. Výborné jsou s teplým čajem. 

    Vanilková omáčka

    • 250 ml smetany na vaření
    • 100 g cukru
    • 1 vanilkový lusk
    • 3 vejce z podestýlky

    Smetanu vlijte do hrnce, přisypte cukr a zahřívejte na mírném ohni. Mezitím rozkrojte vanilkový lusk a vyndejte z něj všechna semínka. Ta pak přidejte do směsi na omáčku. Směs přiveďte k varu a nechte minutku povařit. Poté hrnec odstavte. Ještě za tepla vmíchejte do omáčky postupně 3 žloutky. Bílky v tomto receptu nebudete potřebovat. Pokud se bojíte syrových vajec, vraťte hrnec na plotnu a ještě chvíli prohřívejte. Omáčku ale zahřívejte jen chvíli, aby příliš nezhoustla. Podávejte s lívanci a s čerstvým ovocem. 

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.