Recept: Velikonoční pečení s dětmi aneb jak na rychlé perníčky
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst víceDobrý korpus je základ každého dortu. Máme pro vás návod, jak bezpečně upéct nadýchaný korpus s vůní vanilky. Potřebujete jen 5 ingrediencí, šlehací mísy a dobře rozehřátou troubu. Je ideální jako základ pro jakýkoli dort.
150 g | cukr |
8 lžic | teplá voda |
5 | vejce |
150 g | polohrubá mouka |
dle chuti | vanilkové aroma či vanilkový extrakt |
- | šlehací mísa |
- | kuchyňská gumová stěrka |
- | plech |
- | pečící papír |
Připravíme dvě misky a oddělíme žloutky od bílků. Do misky ke žloutkům přidáme curk a 8 lžic teplé vody. Dáme stranou.
V další misce smícháme mouku a prášek do pečiva. Dáme stranou.
Důkladně ušleháme žloutky s cukrem a teplou vodou.
Postupně ke žloutkům zašleháváme směs mouky s práškem do pečiva.
Přidáme asi lžičku vannilkového aroma nebo vanilkového extraktu.
Nyní do těsta na korpus postupně vmícháme sníh z bílků. Sníh zapraujeme gumovou stěrkou. V této fázi těsto nešleháme.
Těsto vylijeme na plech vyloženým pečícím papírem. Pečeme 15 - 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů C.