🎂 Sleva 15 % na stojany na dorty a makronky, na dortové podložky i pásky. Jen v listopadu 🎂
Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Recept: Vanilkový korpus na dort

Dobrý korpus je základ každého dortu. Máme pro vás návod, jak bezpečně upéct nadýchaný korpus s vůní vanilky. Potřebujete jen 5 ingrediencí, šlehací mísy a dobře rozehřátou troubu. Je ideální jako základ pro jakýkoli dort.

Recept: Vanilkový korpus na dort

Suroviny

Těsto
150 g cukr
8 lžic teplá voda
5 vejce
150 g polohrubá mouka
dle chuti vanilkové aroma či vanilkový extrakt
Vybavení
- šlehací mísa
- kuchyňská gumová stěrka
- plech
- pečící papír
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Připravíme dvě misky a oddělíme žloutky od bílků. Do misky ke žloutkům přidáme curk a 8 lžic teplé vody. Dáme stranou.  

  2. V další misce smícháme mouku a prášek do pečiva. Dáme stranou. 

  3. Ve třetí misce ušleháme z bílků tuhý sníh. Dáme stranou. 

    Zobrazit celý postup

  4. Důkladně ušleháme žloutky s cukrem a teplou vodou. 

  5. Postupně ke žloutkům zašleháváme směs mouky s práškem do pečiva. 

  6. Přidáme asi lžičku vannilkového aroma nebo vanilkového extraktu.  

  7. Nyní do těsta na korpus postupně vmícháme sníh z bílků. Sníh zapraujeme gumovou stěrkou. V této fázi těsto nešleháme. 

  8. Těsto vylijeme na plech vyloženým pečícím papírem. Pečeme 15 - 20 minut v předehřáté troubě na 200 stupňů C. 

Vanilkové aroma či vanilkový extrakt (dle chuti)

Šlehací mísa

Kuchyňská gumová stěrka

Plech

Pečící papír

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás