Recept: Velikonoční pečení s dětmi aneb jak na rychlé perníčky
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst víceChcete překvapit svůj protějšek, či někoho blízkého? Proč by jste měli čekat na den sv. Valentýna, narozeniny nebo svátek? Překvapte své blízké hned teď. Nic se nevyrovná lahodné chuti čerstvě upečených perníkových muffinů, s těmi nejchutnějšími jahody ze zahrádky, ozdobenými čokoládou.
3 hrnky | polohrubé mouky |
2 lžíce | kakaa |
1 lžička | kypřicího prášku |
1 sáček | perníkového prášku |
1 hrnek | krupicového cukru |
2 hrnky | mléka |
2 | vejce |
1 hrnek | oleje |
- | jahody |
- | mísy |
- | nůž na ovoce |
- | jahody |
- | bílá nebo hnědá poleva (popřípadě čokoláda) |
- | forma na muffiny |
- | olej ve spreji |
Nemusíte se ničeho bát, není to nic těžkého. Nejdříve si nachystejte 6 mís a do každé z nich vložte jednu ze surovin. Do mísy s polohrubou moukou přidejte všechny suché suroviny (tj. kakao, kypřicí prášek, perníkový prášek, a cukr).
Poté do druhé mísy, kde máte mléko přidejte všechny tekuté suroviny (tj. vejce, olej). Mísu s tekutými surovinami pořádně promíchejte a přidejte do mísy se suchými surovinami. Vše důkladně promíchejte.
Po vyndání z trouby si nachystejte stejný počet jahod jako máte muffinů a čtvrtinu z ní odkrojte, aby správně držela na vaší pochoutce. Poté si rozpusťte ať už bílou nebo tmavou čokoládu a jemně polijte muffiny.
Potřebujete jen ty nejzákladnější suroviny za pár kaček. S trochou mouky, prášku na pečení, cukru, kakaa, mléka, oleje a vajíček dokážete vykouzlit tak úspěšnou pochoutku, kterou lidé milují po celém světě.
Budete překvapeni výbornou chutí těchto jednoduchých lahůdek. Muffiny jsou skvělé na každý večírek, narozeninovou oslavu dětí ale nezklamou vás i při pohodovým dni u kávy nebo čaji.