Recept: Velikonoční pečení s dětmi aneb jak na rychlé perníčky
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst více| 1 ks | šlehačka |
| - | vodní meloun |
| - | meloun galia |
| - | maliny |
| - | borůvky |
| - | mandle na plátky |
| - | ostrý nůž |
| - | prkénko |
| - | stojan na dort |
Z melounu odřízneme zelenou slupku, aby jsme dostali co největší střed. Meloun vložíme na sebe a uprostřed promažeme vyšlehanou šlehačkou.
Jelikož uprostřed zůstane nevyplnění prostor, zaplníme ho třeba ovocem (my zvolili borůvky). Nakonec obalíme zbytek viditelného melounu a důkladně zahladíme.
Posypeme mandlemi a ozdobíme ovocem. My jsme meloun ozdobili malinami, chuť k sobě krásně ladí. Dort se uloží do ledničky, aby se šlehačka neroztekla.
Dort je složen ze dvou druhů melounu a obalen ve šlehačce. Nakonec je ozdoben mandlemi a ovocem. Dort z melounu působí krásně a je osvěžující. Chuť je svěží a výjimečná. Dort je jako dělaný na rodinné večery na zahrádce.