Recept: Velikonoční pečení s dětmi aneb jak na rychlé perníčky
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst více4 ks | jablek |
½ hrnku | ovesných vloček |
½ hrnku | hnědého cukru |
¼ hrnku | kokosového oleje |
2 lžičky | skořice |
½ lžičky | hřebíčku |
½ hrnku | řeckého jogurtu |
- | med |
- | hrnek |
Nachystáme si 4 jablka a z každého vyjmeme jádřince. V každém jablku nám tedy uprostřed zůstane díra.
Připravíme si misku, do které smícháme ovesné vločky, hnědý cukr, skořici, hřebíček a kokosový olej. Vznikne nám směs, kterou naplníme každé jablko.
Po vytažení z trouby přemístíme jablka na talíř, necháme vychladnout. Po vychladnutí plněné jablka mírně pokapeme medem a řeckým jogurtem.
Skořice, hnědý cukr, kokosový olej, jogurt, a hřebíček dodají jablíčku pozoruhodnou chuť. Jsem přesvědčena, že tímhle ohromíte celou rodinku.
Myslím si, že příprava je o mnoho jednodušší, než snaha sníst to co nejvíce elegantně. Chuť je znamenitá. Vyzkoušejte a přesvědčte se.