RECEPT: Lehký zdravý dezert - plněná jablíčka

Nevíte si rady s jablky? Už Vás nudí štrůdly, žemlovky nebo koláče? Nás také, proto jsme si řekli, že uděláme něco zajímavějšího. Skořice, hnědý cukr, kokosový olej, jogurt, a hřebíček dodají jablíčku pozoruhodnou chuť. Jsem přesvědčena, že tímhle ohromíte celou rodinku.
Suroviny:
- 4 jablka
- ½ hrnku ovesných vloček
- ½ hrnku hnědého cukru
- ¼ hrnku kokosového oleje
- 2 lžičky skořice
- ½ lžičky hřebíčku
- ½ hrnku řeckého jogurtu
- med
Nachystáme si 4 jablka a z každého vyjmeme jádřince. V každém jablku nám tedy uprostřed zůstane díra. Připravíme si misku, do které smícháme oves, hnědý cukr, skořici, hřebíček a kokosový olej. Vznikne nám směs, kterou naplníme každé jablko. Poté si nachystáme pánev, kterou zaplníme jablky a pánev napustíme trochou vody. Pečeme při 190° asi 20 minut.
Po vytažení z trouby přemístíme jablka na talíř, necháme vychladnout. Po vychladnutí plněné jablka mírně pokapeme medem a řeckým jogurtem.
Myslím si, že příprava je o mnoho jednodušší, než snaha sníst to co nejvíce elegantně. Chuť je znamenitá. Vyzkoušejte a přesvědčte se.