Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

RECEPT: Křupavé makronky s malinami

Co jsou to vlastně ty slavné makronky? Kulaté mandlové ,,pusinky“ plněné krémem. Chutí je neuvěřitelně mnoho, významné podniky dokonce pečou kolekce pro jednotlivá roční období. Pravý recept pochází z Francie, proto ty nejlepší makronky najdeme ve francouzských cukrárnách. Makronky mají průměr asi 3-5 cm, povrch po kousnutí připomíná skořápku, která pokaždé jinak chutná.

RECEPT: Křupavé makronky s malinami

Suroviny

Korpus
90g bílků
25g krupicového cukru
200g moučkového cukru (prosátého)
110 jemně drcených mandlí (mandlová mouka)
1 ks červené potravinářské barvivo
Krém
90 g změklého másla
1-2 hrnky prosátého moučkového cukru
Vybavení
- cukrářský sáček
- pečící papír
- plech
- papír na pečení
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Těsto

    Na začátku jsem si navážila suroviny. Bílky jsem si vyšlehala společně s krupicovým cukrem, do tuha. Poté jsem smíchala rozdrcené mandle s moučkovým cukrem, k tomu se přimíchal tuhý sníh. Přidalo se potravinářské barvivo a vše se zlehka zamíchalo. 

  2. Cukrářský sáček jsem naplnila hmotou. Plech se vyložil pečícím papírem a na plech jsem stříkala kolečka o průměru 3 cm. Hmotu jsem nechala 30-60 min odpočinout. 

  3. Odpočinutá hmota se pekla při teplotě 140° asi 20 minut. Po vyndání z trouby musí makronky vychladnout, poté sundat z papíru a uskladnit do krabice s přístupem vzduchu (pouze v případě, kdy makronky nechcete hned plnit).

    Zobrazit celý postup

  4. Krém

    Vyšlehala jsem máslo s cukrem, dokud nedostalo správnou tuhost a chuť. Poté jsem si rozdělila makronky na dvojice se stejnou velikostí, aby k sobě seděly. 

  5. Na jedno kolečko se nanesl pomocí cukrářského sáčku krém a vložily se maliny. Druhá polovina se přitiskla a celá pochoutka se uložila do ledničky.

Základní suroviny jsou mandle, mouka, cukr a bílky. U makrónek je důležitá chuť a barva. Jakou mají makronky chuť záleží na surovinách a náplni. Barva dodá makronkám ten správný efekt a měla by podporovat chuť. Makronky se obarvují potravinářským barvivem a neobsahují lepek. Jelikož nám přišla tahle pochoutka v naší letní sérii nezbytná, rozhodli jsme se pro vás připravit recept na makronky s malinami.

TIP: Nejste si jisti? Zkuste naši směs na výrobu makronek

Jemně drcených mandlí (mandlová mouka) (110)

Červené potravinářské barvivo (1 ks)

Cukrářský sáček

Pečící papír

Plech

Papír na pečení

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás