Okamžitá doprava Vaše objednávky zasíláme celé prázdniny, každý pracovní den.    Zboží skladem odesíláme ihned s výjimkou zboží podléhající tepelné zkáze

Měna: / EUR
Vyberte jazyk: CZ SK
0 Kč Prázdný košík
    Autor: Kristina Faltová
    RECEPT: Koláč s jahodami a mascarpone

    Je tu léto a na zahrádce se rodí jahody. Připravili jsme proto pro vás recept na lahodný koláč s jahodami a mascarpone. Místo jahod samozřejmě můžete použít jiné ovoce, které se Vám zrovna hodí a na které máte chuť.

    Co potřebujete, aby jste stvořili jemné těsto?

    • 150 g hladké mouky
    • 30 g jemně mletých mandlí
    • 40 g moučkového cukru
    • 90 g vychlazeného másla
    • 1 žloutek
    • špetka soli
    • 3 lžíce ledové vody

    Hotové těsto jsem dala odpočinout na půl hodiny do ledničky. Poté se těsto rozválelo a vložila jsem ho do formy. Na těsto se přiložil pečící papír a vysypalo se fazolemi, které zabránilo nafouknutí těsta. Na závěr jsem těsto vložila do trouby a pekla jsem při 160° asi 15 minut. Po 15 minutách se vyndaly fazole s pečícím papírem a těsto se znovu vložilo do trouby na 5-10 minut. V mezi čase jsem si připravila náplň.

    Suroviny pro náplň

    • 250 g mascarpone
    • 200 g slazeného kondenzovaného mléka
    • 2 vejce
    • 400 g jahod
    • 1 vrchovatá lžíce mandlových plátků

    V míse jsem šlehala mascarpone společně s kondenzovaným mlékem a vejci. Po vyšlehání se hmota nalila na korpus a vrátila se na 15-20 minut do trouby, dokud směs neztuhla.Po upečení jsem koláč nechala vychladnout a vložila do ledničky na přibližně 2 hodiny. Mezitím se mi maličko pražily mandle. Po vychladnutí jsem koláč nazdobila nakrájenými jahody a posypala mandlí. Na závěr se koláč ozdobil natrhanou bazalkou.

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.