Velká Říjnová Akce! Cukrářské zdobení a sypání se slevou 15 %. ✨ 
Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

RECEPT: Domácí na rohlíky nebo housky

Není nad domácí křupavé rohlíky, co si je takhle upéct třeba tento víkend?

RECEPT: Domácí na rohlíky nebo housky

Suroviny

Těsto
470 gramů hladké mouky
2 čajové lžičky soli
270 ml vody
60 gramů sádla rozehřátého
1/2 kostičky droždí (v případě instantního droždí cca 7 g)
špetka cukru
Vybavení
- mísa
- vařečka
- plech
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Do mísy si rozdrobíme droždí, které lehce zasypeme cukrem a promícháme. Necháme vzejít, přimícháme špetku mouky a zalijeme troškou teplé vody. Necháme vykynout kvásek. 

  2. Poté přidáme rozpuštěné sádlo, mouku, sůl a zbytek vody. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. 

  3. Po vykynutí motáme rohlídky nebo housky. Před pečením potřeme vajíčkem. 

    Zobrazit celý postup

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C zhruba 15 minut.

Lahodné domácí housky nebo rohlíky uděláme ze základních surovin - z hladké mouky, soli, droždí a vody. Vláčnost a křehkost jim dodá sádlo, které je důležitou ingrediencí v tomto receptu.  

Droždí (v případě instantního droždí cca 7 g) (1/2 kostičky)

Mísa

Vařečka

Plech

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás