Sladká výzva: Bonbóny z mikrovlnky
Už jste vyzkoušeli bonbony z mikrovlnky? Ne? Taky tady je máte. Mrkněte na recept, jak si doma připravit tvrdé cucavé bonbony ochucené přírodním…
Číst víceNení nad domácí křupavé rohlíky, co si je takhle upéct třeba tento víkend?
470 gramů | hladké mouky |
2 čajové lžičky | soli |
270 ml | vody |
60 gramů | sádla rozehřátého |
1/2 kostičky | droždí (v případě instantního droždí cca 7 g) |
špetka | cukru |
- | mísa |
- | vařečka |
- | plech |
Do mísy si rozdrobíme droždí, které lehce zasypeme cukrem a promícháme. Necháme vzejít, přimícháme špetku mouky a zalijeme troškou teplé vody. Necháme vykynout kvásek.
Poté přidáme rozpuštěné sádlo, mouku, sůl a zbytek vody. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
Pečeme v předehřáté troubě na 200°C zhruba 15 minut.
Lahodné domácí housky nebo rohlíky uděláme ze základních surovin - z hladké mouky, soli, droždí a vody. Vláčnost a křehkost jim dodá sádlo, které je důležitou ingrediencí v tomto receptu.