Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

RECEPT: Bezlepkové čokoládové dortíky

Málo času a návštěva za dveřmi? Honí vás mlsná a máte slabost pro čokoládu? Pak je tento recept právě pro vás. Čokoládové bezlepkévé dortíky z mandlové mouky si zamilujete. 

 

RECEPT: Bezlepkové čokoládové dortíky

Suroviny

Těsto
85 g mandlové mouky
30 g kakaového prášku
90 g třtinového tmavého cukru
1/2 lžičky prášku do pečiva
1/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky instantní kávy
důkladná špetka kouřové mořské soli
1 ks vejce
110 g jogurtu
1 lžíce panenského olivového oleje
1 lžička vanilkového extraktu
dle chuti moučkový cukr na posypání
dle potřeby maliny na zdobení
Vybavení
- Forma na koláč
- papír na pečení
- mísa
Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Předehřejte si troubu na 170°C. Vyberte si formu na pečení, buď můžete upéct minidortíky o průměru 5 cm a výšce, nebo použijte keramickou kulatou formu o průměru 18 cm. Formu vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Využít můžete také vyšší nerezové formičky na semifreda

  2. Velké míse smíchejte dohromady mandlovou mouku, kakaový prášek, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, kávu a sůl, vše musí být dokonale promíchané.

  3. V další míse prošlehejte tekuté ingredience – vejce, jogurt, olej a vanilkový extrakt. A vše vmíchejte do suchých ingrediencí. Když se vše spojí, vlijte těsto do forem, popřípadě jedné formy. Pozor v troubě nám těsto trochu naroste, takže plňte formy maximálně do 3/4 výšky.

    Zobrazit celý postup

  4. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20-22 minut. A jak poznáte, že je hotovo? Z trouby vás vábí nádherná čokoládová vůně a pokud lehce zmáčknete střed dortíku, vrátí se zpátky.

  5. Potom nezbývá, než se obrnit trpělivostí a nechat dortíky 10 minut vychladnout, než je vyndáte z formy. Posypte peřinkou z moučkového cukru a ozdobte drobným ovocem.

U tohoto receptu se vynaložená námaha rozhodně rovná výsledku, který je vláčný, aniž by byl hutný nebo těžký. Chuť dortíků je božsky čokoládová, podpořená silou kávy a kouřovým aroma soli. Díky těmto ingrediencím bude výsledek vždy dokonalý a chuťově růzmanitý.

Autorka receptu i fotografií Hana Zabala posktytla své fotografie čtenářům:

Porcí: 6

Příprava: 15 minut

Pečení: 20-22 minut

Mandlové mouky (85 g)

Kakaového prášku (30 g)

Třtinového tmavého cukru (90 g)

Forma na koláč

Papír na pečení

Mísa

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás