Měna: / EUR
Vyberte jazyk: CZ SK
0 Kč Prázdný košík
    Autor: Michal Kubíček
    RECEPT: Bezlepkové čokoládové dortíky

    Málo času a návštěva za dveřmi? Honí vás mlsná a máte slabost pro čokoládu? Pak je tento recept právě pro vás. U tohoto receptu se vynaložená námaha rozhodně nerovná výsledku, který je vláčný aniž by byl hutný nebo těžký, chuť dortíků je božsky čokoládová, podpořená silou kávy a kouřovým aroma soli. A díky těmto ingrediencím, bude výsledek vždy dokonalý a chuťově různorodý.

    INGREDIENCE

    Porcí: 6

    Příprava: 15 minut

    Pečení: 20-22 minut

    POSTUP

    1. Předehřejte si troubu na 170°C. Vyberte si formu na pečení, buď můžete upéct minidortíky o průměru 5 a výšce 5 cm nebo použijte keramickou kulatou formu o průměru 18 cm. Vymažte máslem a vyložte pečícím papírem. Využít můžete také vyšší nerezové formičky na semifreda
    2. Ve velké míse smíchejte dohromady mandlovou mouku, kakaový prášek, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, kávu a sůl, vše musí být dokonale promíchané.
    3. V další míse prošlehejte tekuté ingredience – vejce, jogurt, olej a vanilkový extrakt. A vše vmíchejte do suchých ingrediencí. Když se vše spojí, vlijte těsto do forem popřípadě jedné formy, pozor v troubě nám trochu naroste, takže plňte formy maximálně do 3/4 výšky.
    4. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20-22 minut. A jak poznáte, že je hotovo? Z trouby vás vábí nádherná čokoládová vůně a pokud lehce zmáčknete střed dortíku, vrátí se zpátky.
    5. Potom nezbývá, než se obrnit trpělivostí a nechat dortíky 10 minut vychladnout, než je vyndáte z formy. Posypte peřinkou z moučkového cukru a ozdobte drobným ovocem.

    Autorka receptu i fotografií:  Hana Zabala

    Související výrobky

    Kontaktujte nás

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.