🌡️ V případě vysokých teplot omezujeme expedici surovin podléhající tepelné zkáze - např. čokoládové dekorace, tuky atd. V případě zájmu o tyto produkty prosím kontaktujte naše zákaznické oddělení a dohodněte se na termínu odeslání. 🌡️ 
Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Modelovací hmota bílá Top Model - mandlová příchuť 1 kg

Autorizovaný prodejce Nejvíc prodávané
Máme na skladě > 5 ks Ve středu může být k odběru nebo kurýrem u vás doma.
Tento výrobek můžete koupit ještě výhodněji ve větším balení:
209 Kč 182 Kč bez DPH
Modelovací hmota bílá Top Model - mandlová příchuť 1 kg
Modelovací hmota bílá Top Model - mandlová příchuť 1 kg
Dostupnost: Máme na skladě > 5 ks
Cena: 209 Kč

Sněhově bílá, velice dobře zpracovatelná potahovací hmota na dorty. Příjemná mandlová chuť a vůně. Balení 1kg.

NOVINKA NA ČESKÉM TRHU, VELICE VÝHODNÁ CENA!

ODENSE modelovací hmota je dánský fondán té nejvyšší kvality. Velice dobře se s ním pracuje. 

Potahovací hmotu lze dobře barvit, doporučujeme gelové potravinářské barvy. K rozehřátí stačí fondán nakrájet na menší kousky a zpracovat rukou nebo na chvilku vložit do mikrovlnné trouby.

Mandlová příchuť se hodí například v kombinacích s čokoládovou či ovocnou náplní.

Jak se pracuje s potahovací hmotou?

Před použitím je třeba hmotu propracovat v rukách. Tím změkne a je lehce tvarovatelná. Pro dobarvení můžete použít gelové potravinářské barvy. Hmotu po obarvení zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet, dokud neztuhne a získá opět své charakteristické vlastnosti.

Při vyvalování je vhodné hmotu podsypávat moučkovým cukrem anebo podložit potravinářskou fólií. Na potahování dortu vyválejte plát o síle 0,3 – 0,5 cm.

Hmota je čistě bílá, takže se dá i pěkně barvit. Balení po 1 kg.

Efektivní a rychlé použití

Používaní  potahovací hmoty Snow White je rychlé a efektivní. Bílá barva potahovací hmoty umožňuje namíchat velkou škálu barevných odstínů. Její mandlová příchuť uspokojí milovníky pravého marcipánu.

Doporučené použití cukrářské potahovací hmoty Top Model

Před potahováním dortu hmotu opět důkladně propracujte a rozválejte na 2 - 4 mm silný plát. Hmotu můžete rozvalovat na potravinářské fólii anebo podsypávat cukrem, aby se nelepila k podložce.

Vyválejte plát dostatečně velký, abyste jím najednou překryli jak horní část, tak boky dortu. Při přenášení plátu si pomozte dlouhou trubkou, na níž natočíte lehce pocukrovaný plát hmoty. Máte-li doma speciální dlouhý váleček na marcipán a potahovací hmotu, hodí se vám i ten. Přiložte plát na dort svrchu a spusťte zbytek hmoty přes hrany. Okrájejte přebytečné části, které vám budou při manipulaci překážet, ale dejte si pozor, abyste neukrojili hmoty tolik, že by nezbylo na zakrytí boků. Při potahování používejte hladké plastové hladítko – žehličku, kterou uhladíte hmotu odshora dolů. Postupujte kolem dokola tak, abyste plát pouze přitiskávali k dortu, ale nestahovali jej prudce dolů. Mohli byste tím hmotu roztrhnout a navíc se vyhnete bublinám. Když vám přesto vzniknout, stačí špendlík, propíchnout a znovu zahladit cukrářskou žehličkou. Když je hmotou potažený celý dort až po dolní okraj, odkrájíte kolem dokola zbytky hmoty tak, abyste dosáhli asi 1 cm přesahu, tyto přesahy „podsunete“ pod dort pomocí žehličky nebo cukrářské stěrky.

Zbylá hmota lze dále používat. Je-li ztuhlá, přidejte trochu vody. Pokud s hmotou nepracujete ihned, vydrží vám pevně zabalená v potravinářské fólii ještě 1-2 týdny. Dejte pozor, aby se na hmotu nedostal vzduch, který způsobuje její tvrdnutí.

Pokrývání cupcakes

Povrch cupcake připravte k potahování – potřete ganache. Hmotu propracujte v rukách a vyválejte na plát silný cca 0,35 cm. Podsypávat můžete plát moučkovým cukrem, ale povrch pouze lehce kukuřičným škrobem. Vykrájejte kolečka o něco větší, než je průměr horní strany cupcake. Hrany uhlaďte. Přitiskněte prostředek kolečka na prostřední část cupecake a pomocí tvrdší fólie (můžete použít kancelářské košilky na papíry) lehce uhlaďte až k okrajům. Pro větší efekt můžete poprášit perleťovým prachem pomocí štětečku.

Složení: cukr, glukózový sirup, rostlinný tuk, voda, stabilizátory E422, E415, E466, emulgátor E472c, aroma, konzervační látka E202.

Může obsahovat mandle.

Hmotnost balení (brutto) 1000 g
Netto váha 1000 g
Příchuť (aroma) Mandle
Barva Bílá
Materiál Marcipán
Země původu Dánsko
Kategorie výrobku: Potahovací hmoty (fondant), Hmoty na modelování
Odense Marcipan

Počátek historie marcipánové továrny sahá do počátků 20. století, v samém centru dánského města Odense. Místní pekaři a cukráři zde kupovali čerstvý marcipán jednotné chuti a barvy pro své tvoření. O půlstoletí později byla společnost Odense Marcipan jmenována dodavatelem dánského královského dvoru, což je ocenění, poskytované pouze skutečně kvalitním a prověřeným výrobcům. "Naše kvalita vytváří naši pověst a naše pověst přitahuje zákazníky!" 

TIP PRO VÁS: Kalkulačka spotřeby potahovacích hmot

Nejste si jisti, kolik fondánu nebo marcipánu budete potřebovat na potažení dortu? 
Vyzkoušejte náš chytrý kalkulátor potahovacích hmot.

Průměrné hodnocení
4.5 (2 hodnocení)
Přidat vlastní hodnocení
  • Míša Š.

    S touto modelovací hmotou jsem maximálně spokojená. Má krásně bílou barvu, takže se dá lehce barvit, nebo použít na svatební dorty a zdobení. Chuť je příjemně mandlová; chutnala mi víc než leckterý marcipán.
    Co se modelování týče, je výborná. Ze začátku byla sice hodně tvrdá (byla jsem z toho trochu nervózní, protože je opravdu jak kámen), ale po rozkrájení na menší části se dá v rukou rozehřát a zpracovat, chce si to jen vyhradit dostatek času. Následné zpracovávání je výborné - hmota se netrhá, ale ani moc nelepí (při rozvalování nebylo třeba ani podsypávat), je vláčná a krásně poddajná. Na potahování dortů opravdu top :)
    Přebytky fondánu jsem zabalila do fólie a uložila do lednice na další použití - vydrží dlouhou dobu bez změny chuti (teď ji mám uloženou dva měsíce a je pořád stejná).
    Na příští dort beru opět :)

    přidáno 02.05.2018
  • Hana Kunzfeldová

    Zvolila jsem tuto hmotu na potahování svého úplně prvního potahovaného dortu a skvěla se s ní pracovalo i když bylo opravdu velké horko. Nelepila, nepraskala, krásně se natenko vyválela a velmi snadno se na dortu uhlazovala. Jsem velmi spokojená.

    přidáno 30.07.2018

Garance bezplatného vrácení zboží


Nepadlo vám zboží "do ruky"? Koupili jste příliš mnoho nebo se nehodí barevný odstín? Nevadí. Díky našemu programu Garance bezplatného vrácení zboží můžete vaši zásilku vrátit v klasické lhůtě 14 dní od okamžiku, kdy jste ji obdrželi a to zcela bezplatně. A je jedno, zda zcela odstupujete od smlouvy, vracíte jen část objednávky nebo třeba reklamujete. 

Jak funguje Garance bezplatného vrácení zboží? 

  • Pokud reklamujete (např. poškozené zboží) - nejprve si prosím vytiskněte a vyplňte tento reklamační protokol - reklamace se řídí mj. reklamačním řádem
  • Pokud odstupujete od smlouvy do 14 dní od obdržení zásilky - vytiskněte si prosím a vyplňte formulář, který najdete zde.

Balíček spolu s vyplněným formulářem pečlivě zabalte, tak, ať nedojde k poškození při přepravě a napište nám mailem na eshop@svetcukraru.cz nebo zavolejte v pracovní dny od 8  do 16 na tel 555 222 801.

My vám mailem zašleme zpětný lístek do Zásilkovny, ten pak nalepte na zásilku a doneste do nejbližšího místa osobního odběru. Jejich seznam najdete zde. Balíček s nalepeným lístkem jednoduše přineste a na naše náklady jej dopravíme k nám do centrálního skladu. 

Po doručení zboží (obvykle do týdne), vám zasíláme nové zboží nebo peníze na účet napsaný na vámi zaslaném formuláři. 

V případě, že nechcete využít služby Garance bezplatného vrácení výrobku, zašlete prosím zásilku na adresu:

PNM International s.r.o.
U1 - Průmyslový park Karviná
Závodní 540/51
735 06 Karviná - Nové Město

Tel pro kurýra/poštu: 603 33 77 55

Zásilky nezasílejte jako dobírku, nevyžádané dobírky nepřijímáme a proces vrácení by se vám tak zbytečně prodražil.

Kontaktujte nás

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.