Bílá potahovací hmota Renshaw 1 kg

 
Rolovaný fondant sněhově bílý 1 kg
 
Máme na skladě (více než 10 kusů)
V úterý může být k odběru
nebo kurýrem u Vás doma.
 
Běžná cena: 190 Kč
Ušetříte: 8 Kč (–4 %)
182 Kč s DPH
158 Kč bez DPH
   
 
 
Kód produktu: 02685 Výrobce: Renshaw U nás máte garanci bezplatného vrácení

Přikupte

Váleček na marcipán 500 x 35 mm
Váleček na marcipán 500 x 35 mm
Cena: 219 Kč
 
Doprava zdarma
již od 1000,–
Dárek zdarma
ke každé mé objednávce
 
Výtečná čokoládka nebo prášek na pečení? Nakupte a nechte se příjemně překvapit  ;-)
2 ze 3 zákazníků
nakupují opakovaně
4809 kusů
cukrářských potřeb
 

Rolovaný fondant čistě bílý Renshaw Profesional 1kg

Fondán je určený především pro potahování dortů. Dorty získají hladký, hedvábný efekt. Využijete jej především pro potahování slavnostních dortů, které můžete dále zdobit stuhami, květinami, perličkami a dalšími předměty. Fondánem potažené dorty můžete také zdobit kosticemi. Před vyvalováním hmotu propracujte, aby získala pružnost. Nejvhodnější teplota pro manipulaci s fondánem je 22 ⁰C. Pokud je hmota příliš měkká, nechte ji odstát pevně zabalenou v potravinářské fólii. Při pokrývání dortu vyválejte plát silný cca 0,3 - 0,5 cm. Touto sílou pokrytí docílíte hladkého efektu bez průsvitných částí. Během vyvalování si plát lehce podsypávejte moučkovým cukrem. Vyválejte plát dostatečně velký, abyste jím najednou překryly jak horní část, tak boky dortu. Při přenášení plátu si pomozte dlouhou trubkou, na níž natočíte lehce pocukrovaný plát hmoty. Přiložte plát na dort svrchu a spusťte zbytek hmoty přes hrany. Okrájejte přebytečné části, které vám budou při manipulaci překážet, ale dejte si pozor, abyste neukrojili hmoty tolik, že by nezbyla na zakrytí boků. Při potahování používejte hladké plastové „žehličky“ jimiž uhladíte hmotu odshora dolů. Postupujte kolem dokola tak, abyste plát pouze přitiskávali k dortu, ale nestahovali jej prudce dolů. Mohli byste tím hmotu roztrhnout a navíc se vyhnete lalokům. Když je hmotou potažený celý dort až po dolní okraj, odkrájejte kolem dokola zbytky hmoty tak, abyste dosáhli asi 1 cm přesahu, tyto přesahy „podsunete“ pod dort pomocí žehličky nebo cukrářské stěrky. Zbylá hmota lze dále používat, můžete například potáhnout cupcakes. Je-li hmota ztuhlá, přidejte trochu vody. Pokud s hmotou nepracujete ihned, vydrží vám pevně zabalená v potravinářské fólii ještě 1-2 týdny. Dejte pozor, aby se na hmotu nedostal vzduch, který způsobuje její tvrdnutí.

Profesionální Renshaw fondant na potahování dortů se snadno zpracovává a hněte díky své extra jemné struktuře. Po zpracování tvrdne. Fondán má čistě bílou barvu. 

Složení: Cukr, glukózový sirup, voda, rostlinný olej, glycerin, emulgátor E471, regulátory kyselosti E260, E262, stabilizátor E413, přírodní aroma.

Alergeny: vyrobeno v továrně, která zpracovává ořechy. Může obsahovat stopy mandlí nebo ořechů. Vhodné pro vegetariány.

Na běžný kulatý dort o průměru kolem 25 cm spotřebujete přibližně 0,5 kg potahovací hmoty. Pro zlepšení elasticity a pří modelování doporučujeme přidat tylosu. Optimální poměr je jedna čajová lžička na 250 g hmoty. V takovém případě přidejte i trochu vody. Před nanášením je třeba dobře prohníst a následně rovnoměrně rozválet válečkem na tenké vrstvě moučkového či podsypového cukru.

Hmotnost: 1 kg

Uchovávejte v chladu a ve tmě.

Spotřeba potahovací hmoty, fondánu a marcipánu na dorty

typ dortu, počítáno na cca 4 mm hmoty velikost dortu
spotřeba hmoty
kulatá forma, výška 10 cm 15 cm 500 g
  20 cm 700 g
  25 cm 1000 g
  30 cm 1400 g
kulatá forma, výška 7,5 cm 15 cm 400 g
  20 cm 600 g
  25 cm 700 g
  30 cm 1000 g
forma srdce, výška 10 cm 15 cm 500 g
  20 cm 700 g
  25 cm 1000 g
  30 cm 1400 g
forma srdce, výška 7,5 cm 15 cm 400 g
  20 cm 600 g
  25 cm 700 g
  30 cm 1000 g
čtverec, výška 10 cm 15 cm 700 g
  20 cm 1000 g
  25 cm 1400 g
  30 cm 2000 g
čtverec, výška 7,5 cm 15 cm 600 g
  20 cm 900 g
  25 cm 1300 g
  30 cm 1800 g

 Tabulka spotřeby je převzata ze zahraničních serverů, kde je zvykem pokrývat dort cca 4 mm potahovací hmoty. V Česku je zvykem potahovat dorty tenší vrstvou, výše uvedené hodnoty tak můžete brát jako spíše maximální.

Renshaw

Značka Renshaw, představuje zkušenosti a kvalitu s více než stoletou historií - výrobky pro cukráře a pekaře vyrábí již od roku 1898. Renshaw je držitelem garance "The Royal Warrant" udělované ve Velké Británii výhradně certifikovaným dodavatelům pro královský dvůr. Značku Renshaw nabízíme v České republice a na Slovensku jako autorizovaný prodejce a přímý dovozce.



Nejste si jisti, kolik fondánu nebo marcipánu

budete potřebovat na potažení dortu?

 

Vyzkoušejte náš chytrý

kalkulátor potahovacích hmot...

Váha 1000 g
Barva Bílá
Tento výrobek najdete zařazen:
 

Vaše recenze

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

+ Přidejte i vy svou zkušenost

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním vámi poskytnutých osobních údajů. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.

S tímto výrobkem lidé také kupují
Ztužovač Smeta - fix 10 g
Kód: CP_10g_14186931
Máme na skladě
6 Kč s DPH
    Detail
Gelové barvy Wilton Black (černá)
Kód: W610-328
Dodáme do 7 - 10 dní
109 Kč s DPH
    Detail
Bílá modelovací hmota na květiny 250 g Sleva
Kód: 01942
Máme na skladě

Původně: 112 Kč
Ušetříte: 17 Kč (–15 %)

95 Kč s DPH
    Detail
 

 


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.