Kakao DeZaan 5 kg

 

Extra tmavé holandské kakao vysoké kvality. Kakaový prášek s vyšším obsahem tuku a speciální tmavě červeno-hnědou barvou.

 
Naskladňujeme do 3 týdnů
 
1 375 Kč s DPH
1 196 Kč bez DPH
   
 
 
Kód produktu: P9120 Výrobce: deZaan U nás máte garanci bezplatného vrácení
 
Doprava zdarma
již od 1000,–
Dárek zdarma
ke každé mé objednávce
 
Výtečná čokoládka nebo prášek na pečení? Nakupte a nechte se příjemně překvapit  ;-)
2 ze 3 zákazníků
nakupují opakovaně
4444 kusů
cukrářských potřeb
 

Extra tmavé holandské kakao s 20 - 22% tuku - určeno pro cukrářskou výrobu, zkrátka babičky by záviděly. Kakaový prášek s vyšším obsahem tuku a extra tmavě červeno-hnědou barvou.

Holandská značka deZaan má v kakau více než stoletou tradici a právem patří ke světové špičce. Máme přímé kontakty se specialisty a  kakaovými plantážemi po celém světě, a tak vám můžeme nabídnout jen to nejlepší. Není bez zajímavosti, že závody deZaan dnes zpracovávají více než 15% světové výroby kakaového prášku a našimi zákazníky je denně více než 500 milionů lidí.

Značka deZaan dává k dispozici výběr z více než 150 různých druhů kakaového prášku – od chuťově a barevně vyvážené reference, až po extrémní gurmánské speciality. Jak tedy vybrat to správné kakao?

Tučnost

Kakaový prášek je možné mít s různým obsahem tukové složky. Standardní kakao pro většinu aplikací má obsah tuku 10-12%, ale je možné ho mít i vyšším obsahem tuku, většinou v rozmezí 20-22%, což je právě námi toto nabízené kakao deZaan.

Obsah tuku je obecně zásadním ukazatelem kvality kakaa a zásadně ovlivňuje chuťové vlastnosti kakaa. Tučnost kakaového prášku bude mít zásadní vliv tam, kde se ke kakau přidává jen minimum ingrediencí (např. nápoje), menší vliv tam, kde je kakao součástí komplexnější receptury (např. v cukrářských výrobcích).

Barva a kyselost

Barva kakaového prášku je určena stupněm alkalizace, tedy kyselostí. Není až tak důležité jakou barvu má kakaový prášek – důležitější je, jakou barvu má mít finální výrobek. S rostoucím pH (s rostoucí kyselostí) je barva kakaového prášku intenzivnější.

Nízkotučný nealkalizovaný kakaový prášek je světle hnědý. S rostoucím pH přechází přes načervenalou a červeno hnědou barvu až do téměř černé.

Barva kakaové prášku ve finálním výrobku závisí na ostatních použitých ingrediencích. Pokud použijete kakaový prášek k dekoraci (posypu) můžete si jeho odstín vybrat prakticky z katalogu.

Jestliže se ho však rozhodnete smíchat např. s mlékem, dá vám velmi tmavě hnědý kakaový prášek ve výsledku méně „kakaovou“ barvu, než když použijete prášek s nižší alkalizací a načervenalou barvou.

  

Chuť

Kakaový prášek hraje zásadní roli pro celkovou chuť výsledného výrobku. Chuť kakaa se vyvíjí v průběhu fermentace a zpracování kakaových bobů (zvláště pražení a alkalizace). Vliv na chuť kakaového prášku má i původ kakaových bobů, tzn. ze které oblasti pocházejí.

Chuť kakaové prášku se tak může pohybovat od hořce kakaové přes sytě čokoládovou až po nádech ovocných podtónů.

Složení: kakao v prášku 100%

Nutriční hodnoty na 100g výrobku:

  • Energetická hodnota: 1569kJ = 379 kcal
  •  Sacharidy: 11,4g (z toho cukry 0,9g)
  •  Bílkoviny: 19,8g
  • Tuky: 21g (z toho nasycené mastné kyseliny 12,8g )
  • Vláknina: 28,4g
  • Sodík: 20 mg/100 g

Hmotnost: 5 kg

Váha 5000 g
Tento výrobek najdete zařazen:
 

Vaše recenze

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

+ Přidejte i vy svou zkušenost

Odesláním komentáře souhlasíte se zpracováním vámi poskytnutých osobních údajů. Svůj souhlas můžete kdykoli odvolat.

S tímto výrobkem lidé také kupují
Sáček PVC protiskluzový 30,5 cm - 2 ks
Kód: KEE12
Máme na skladě
26 Kč s DPH
    Detail
White Icing Callebaut 1 kg
Kód: P3570
Máme na skladě
274 Kč s DPH
    Detail
Ztužovač Jahoda 250 g
Kód: 013031
Máme na skladě
123 Kč s DPH
    Detail
 

 


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.