Neváhejte s nákupem, dnes DOPRAVA ZDARMA nad 1000,-. Nečekejte a nakupujte bez dalších zbytečných nákladů. 

Čokoláda Arabesque hořká 72% - 500 g

 

Čokoláda hořká 72% vhodná na modelování, potahování, plnění, polévání a výrobu pralinek.

 
Máme na skladě (více než 10 kusů)
V pondělí může být k odběru
nebo kurýrem u Vás doma.
 
Běžná cena: 157 Kč
Ušetříte: 30 Kč (–19 %)
127 Kč s DPH
110 Kč bez DPH
   
 
 
Kód produktu: ARBQ-72 Výrobce: Holandsko U nás máte garanci bezplatného vrácení
 
Doprava zdarma
již od 1000,–
Dárek zdarma
ke každé mé objednávce
 
Výtečná čokoládka nebo prášek na pečení? Nakupte a nechte se příjemně překvapit  ;-)
2 ze 3 zákazníků
nakupují opakovaně
3546 kusů
cukrářských potřeb
 

Tmavá čokoláda s obsahem kakaového másla je vhodná pro výrobu čokoládových pralinek. Čokoládu rozehřívejte nejlépe ve vodní lázni. Pro dobrou manipulaci při výrobě pralinek čokoládu temperujte, abyste ji dostali na teplotu 30⁰C. Temperovat můžete na nerezové podložce anebo přidáním nerozpuštěné čokolády do čokolády rozehřáté. Do pralinek z hořké čokolády se hodí například náplň s nakyslým ovocem, jako je rybíz, můžou to být i maliny a dalším. Můžete zvolit náplň ořechovou, marcipánovou, karamelový nugát, rumovou ganache a další.

Z čokolády můžete vytvářet chutné krémy na dorty i další dezerty anebo čokoládovou pěnu.

Čokoládové pecky můžete použít i na pečení muffinů a dalších moučníků. Do hotového těsta přimícháte čokoládové pecky, naplníte formy a pečete. 

Tmavou čokoládou můžete zdobit dorty a zákusky. Nalijete rozpuštěnou čokoládu na povrch a snadno rozetřete cukrářskou špachtlí. Černou čokoládou můžete také tvořit jemné žebrování na bílých dortech, roládách a dalších zákuscích. Můžete použít i na zdobení čajového pečiva.

Čokoláda se hodí i na dekoraci cukroví nebo na namáčení ovoce, například jahod, které můžete lehce přelít jemnými pramínky bílé čokolády.

  • Čokoláda je dále vhodná pro tvorbu působivých dekorací. Na silikonový plát nalijte čokoládu, rovnoměrně ji rozetřete špachtlí. Cukrářskou stěrkou s vroubkováním přetřete plát – vytvoříte tak rýhy. Po zaschnutí přelijte bílou čokoládou, rozetřete a nechte zatuhnout. Z plátu můžete vykrajovat nebo vyřezávat různé tvary na zdobení dortů i mini dezertů a rolád.

Tmavou čokoládu můžete zdobit barevnými fóliemi určenými pro vytváření ozdob. Na hladkou nerezovou podložku nebo na otočený pečící plech natřete tenkou vrstvu oleje, fólii přitiskněte nepotisknutou stranou, opatrně uhlaďte a přelijte čokoládou. Rovnoměrně rozetřete.

Čokoládu můžete dále dekorovat nástřikem barevnými spreji. Skvěle vynikne na tmavé čokoládě bronzová barva, která dodá luxusní efekt všem čokoládovým dekoracím.

Výjimečná, tmavá čokoláda vyrobená z vybraných kakaových bobů. Chuť s jemným aroma s náznaky ovoce a exotického koření. Vše na základě chuti prvotřídních kakaových bobů. Při zpracování si zachovává excelentní fluiditu. Ideální pro dekoraci i potahování. 

Vhodná pro všechny způsoby práce s čokoládou. I k přípravě krémů a náplní. Excelentní pro výrobu pralinek, ganache, v kombinaci s likéry. Také vyniká v kombinaci s ovocem.

Ideální do luxusních čokoládových fontán nebo do zmrzlin s výraznou kakaovou chutí. Velmi oblíbená také při přípravě horké čokolády.

Belgická čokoláda s podílem kakaa 72% v sušině, to je další na výběr z pravých čokolád určených nejen na přímou konzumaci, ale hlavně na výrobu pralinek nebo i polévání moučníků. Pokud chcete hořkou čokoládu s příchutí, doporučujeme odsypat dávku čokolády do misky, přidat ochucovací pastu (oříšek, ovocnou, pistácie - dle potřeby) a vše temperovat v mikrovlnce do rozpuštění, tekutou směs prošleháme metličkou a můžeme začít pracovat.

Složení: kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, sojový lecitin (emulgátor E322), aroma.

Temperace:

  1. Zahřát na 50°C (max!) nechat rozpustit.
  2. 2/3 hmoty zchlaďte na 28°C a přidejte zbytek rozpuštěné hmoty.
  3. Hmotu průběžně promíchávejte. 
  4. Znovu zahřát na pracovní teplotu 31-32°C.

Hmotnost: 500g

Skladování: v chladu (10-20°C optimálně) a suchu. 

 

Výživové hodnoty na 100 g výrobku

  • Energetická hodnota [ kJ ] 2407 [ kcal ] 576
  • Tuky [ g ] 44,7 z toho nasycené mastné kyseliny [ g ] 27,8
  • Sacharidy [ g ] 33,4 z toho cukry [ g ] 25,8
  • Vláknina [ g ] 10,6
  • Bílkoviny [ g ] 8,1
  • Sůl [ g ] 0
Váha 500 g
Druh čokolády Hořká čokoláda
Čokoláda je vhodná Na vaření
Tento výrobek najdete zařazen:
 

Vaše recenze

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

+ Přidejte i vy svou zkušenost

S tímto výrobkem lidé také kupují
Máslový margarin ZeLa Delikates 2,5 kg Sleva
Kód: 30700095010
Naskladňujeme v úterý

Původně: 210 Kč
Ušetříte: 9 Kč (–4 %)

201 Kč s DPH
Holandský marcipán 1:3 - 0,5 kg
Kód: MARO
Máme na skladě
160 Kč s DPH
Čokoláda Arabesque hořká 58% - 500 g
Kód: ARBQ-58
Naskladňujeme v úterý
104 Kč s DPH
 

 


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.