Recept: Velikonoční pečení s dětmi aneb jak na rychlé perníčky
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst víceZaslechli jste v diskuzích chválu na zlepšující přípravek lactorex? Nyní jej můžete zakoupit i na našem eshopu. A jako bonus vám zde přinášíme několik receptů...
Zaslechli jste v diskuzích chválu na zlepšující přípravek lactorex? Nyní jej můžete zakoupit i na našem eshopu. A jako bonus vám zde přinášíme několik receptů...
Suroviny na 6 velkých housek:
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup: Vše necháme zpracovat na program Těsto, kromě vyškvařených kostiček slaniny, které přidáme ke konci hnětení.
Vykynuté těsto propracujeme a umotáme pečivo. Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout. Pomašlujeme a posypeme hrubou solí, kmínem. Pečeme při 170 - 180°C s kastrůlkem vařící vody, ke konci ho vyndáme a zprudka cca 5 minut při 220°C zapečeme.
Suroviny:
Nastavení pekárny: Pečeme v programu Těsto
Pečeme při 220 - 230 st. C (200 v horkovzdušné troubě) cca 15 minut.
Velikonoce ťukají na dveře, a zatímco bledulky vykukují ze země, můžeme popřemýšlet, co letos připravíme na Velký pátek. Mazanec a velikonoční…
Číst víceChurros jsou víc než jen sladkost; jsou mostem k bohaté španělské historii a tradici. Podáváním churros s horkou čokoládou nebo je jen tak popíjením…
Číst víceUž jste přejedeni perníkového koření, skořice a čokolády? Co takhle zavzpomínat na léto a upéct koláč se svěží chutí citrónu, zvláčněný olivovým…
Číst víceJednoduché a fantastické. Domácí pekárna za nás udělá polovinu práce. Křehké a vláčné housky se slaninou podávejte ve stylové ošatce. Jsou tak dobré,…
Číst více