Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík
Tipy na rychlé zdobení nejen vánočního cukroví

Jak snadno ozdobit cukroví? V předvánočním shonu máme spoustu věcí na starosti – práci, děti, domácnost a nakupování dárků. Někdo do svého time managementu dokáže zahrnout i koníčky – budiž mu to přáno. Jak ale stihnout další činnosti, které k Vánocům patří? Mrkněte na tipy, jak rychle ozdobit cukroví.

Namáčení do krému a čokolády

Pracny, linecká srdíčka a další druhy slepovaného i neslepovaného cukroví namočte z jedné strany do rozpuštěné čokolády. Nebo je namočte z půlky. Místo polevy můžete cukroví namazat krémem a obtisknout do namletých ořechů nebo kokosu.

Obě techniky lze zkombinovat. Namažte cukroví krémem a namočte do čokoládové polevy. Nebo krém čokoládou pokapejte. Samozřejmě můžete navrch přidat oříšky nebo kokos, popřípadě cukrový posyp.  

Cukroví plné barev

Máte-li rádi barevnější varianty, přidejte na čokoládovou polevu cukrové sypání. Na trhu existuje nepřeberné množství: vločky, perličky, květy, drobné kuličky a šupiny. Zlato-bílá nebo modro-bílá směs vánočních motivů podtrhne výzdobu interiéru. 

TIP: Vyrobte si barevný kokos. Špetku potravinářského práškového barviva rozpusťte v trošce vody. Rozmíchanou barvu přidejte do mikrotenového sáčku se strouhaným kokosem. Protřepávejte, mněte a hrajte si se sáčkem tak dlouho, dokud se kokos neobarví. Tuhle činnost můžou dělat i děti. Jen pozor, aby se zábava nezvrtla v souboj o pytlík a barvený kokos neobarvil stěny. 

Linecké cukroví třikrát jinak

Nejjednodušší je poprášení moučkovým cukrem přes jemné sítko. Lehce pocukrovaná linecká kolečka se dají považovat za tradici. Cukroví poprašte před podáváním, aby cukr nezvlhl.

TIP: připravte talíř s lineckými kolečky posypanými moučkovým cukrem, k nim přidejte linecká srdíčka z poloviny namočená do čokolády, a nakonec pár kousků lineckých hvězdiček namočených do čokoládové polevy a ozdobené cukrovým sypáním.     

Zapojte do pečení a zdobení cukroví celou rodinu. Práce půjde od ruky a zbude čas na další příjemné aktivity. Třeba na nějaký koníček.

Související výrobky

Kontaktujte nás