Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík

Sladká výzva: Bonbóny z mikrovlnky

Už jste vyzkoušeli bonbony z mikrovlnky? Ne? Taky tady je máte. Mrkněte na recept, jak si doma připravit tvrdé cucavé bonbony ochucené přírodním aroma. Než začnete, položte všechny přísady a náčiní blízko mikrovlnné trouby, aby byly snadno na dosah. Některé úkony vyžadují rychlost. Je to výzva. Zvládnete to? 

Sladká výzva: Bonbóny z mikrovlnky

Suroviny

Sdílet na Facebooku Poslat na e-mail

Postup na připravu

  1. Používejte pouze kovové odměrky a lžíce, nikdy ne plastové. Jemně nastříkejte plech nebo formy na cukrovinky olejem ve spreji. Pokud používáte formy, můžete také nastříkat kousek hliníkové fólie. 

  2. Důkladně promíchejte cukr a glukózový sirup ve skleněné nádobě vhodné do mikrovlnky. Zakryjte potravinářskou folií vhodnou do mikrovlnné trouby. Uložte do mikrovlnky a zapněte na nejvyšší teplotu (600–700 W), ohřívejte po dobu 3 minut a 15 sekund. 

  3. Vyjměte z mikrovlnné trouby a opatrně odstraňte folii, aby nedocházelo k tvorbě páry. Rychle promíchejte cukrovou směs a poté ji zakryjte novou fólií. Znovu ohřívejte 3 minut a 15 sekund na nejvyšší výkon. 

    Zobrazit celý postup

  4. Znovu vyjměte z mikrovlnné trouby, opatrně odstraňte folii. POZOR: pod obalem se hromadí vařící pára. Promíchejte čistou lžící a přidejte aroma. 

  5. Rychle a opatrně nalijte sirup pomocí lžíce na připravený plech, formu nebo alobal. Pokud použijete plech, velkým nožem vyznačte čtverečky, až cukrová směs trochu zatuhne. Nechte vychladnout v pokojové teplotě. Neukládejte do ledničky.

  6. Až cukrovinka úplně vychladne, lehce ji poprašte práškovým cukrem na obou stranách a přebytečné množství cukru odstraňte. Rozlámejte cukrový plát na malé kousky. Skladujte ve vzduchotěsných nádobách vyložených voskovaným papírem. Tvrdé bonbóny vždy skladujte na suchém místě pokojové teplotě, nikdy ne v chladničce. 

Tento recept je navržen tak, aby fungoval ve standardní domácí mikrovlnné troubě s výkonem mezi 600-700 W. Vezměte prosím také na vědomí, že některá aroma jsou výraznější než jiná. Proto přidávejte příchutě postupně.

Granulovaného cukru (šálek)

Glukózového sirupu (případně kukuřičného) (½ šálku)

  • Sleva -2
    Glukoza 3+1 AKCE - 1 kg
    Akce 3+1 zdarma Výhodné balení

    Glukoza 3+1 AKCE - 1 kg

    196 Kč
    192 Kč
    Máme na skladě u Vás 23.04.
    - +

Potravinářské barvivo (1 ks)

Práškový cukr (špetka)

Silikonová forma na bombony

Podobné recepty

Všechny recepty

Kontaktujte nás