Měna: / EUR / HUF
Vyberte jazyk: CZ SK HU EN
0 0 Kč Prázdný košík
Jak správně vybrat cukrářský sáček?

Cukrářským sáčkem a špičkami můžeme zdobit dorty, plnit kremrole a tvořit věnečky. Cukrářský sáček je skvělý pomocník k výrobě sladkých i slaných dobrot. Ať jste zkušená cukrářka nebo vášnivý začátečník, účel těchto pomůcek pro pečení jisto jistě oceníte.   

Cukrářské sáčky na jednorázové použití

Jaký cukrářský sáček vlastně vybrat? Záleží, co od něj očekáváte, jak často ho budete používat a kolik chcete investovat. Cukrářské sáčky se vyrábí z celé škály materiálů, tradičních i novodobých.

Jednorázový plastový sáček je zhotoven z transparentního plastu. Před použitím sestřihnete špičku podle požadovaného průměru kovové trysky. Většinou jsou k dostání v sadách po několika kusech. Jeho použití je jednoduché v tom, že se po použití jednoduše vyhodí. Pro speciální účel – zdobení perníčků – byl vyvinut plastový sáček s velmi úzkou špičkou, a to 1 mm.

Trezírovací sáčky na opakované použití

Z novodobějších materiálů je na dnešním trhu k dostání omyvatelný a maximálně flexibilní nylonový sáček. Skvěle se s ním pracuje, protože je pod rukama poddajný a příjemný. Silikonový sáček je zase skvělým pomocníkem na tvarování těsta. Výhodou je, že po použití ho můžete mýt v myčce. Chytré hlavy vymyslely silikonový sáček ve stojanu, který vyřeší problém, když potřebujete práci přerušit.

Za cukrářskou klasiku je považován bavlněný sáček. Je pevný, lze jej použít opakovaně, a dokonce si ho můžete sami vyrobit. Vyšší level bavlněného sáčku je pogumovaný sáček. Ne nadarmo má označení thermo. Udržuje teplotu náplně déle stabilní. Po použití ho samozřejmě musíte pořádně vyčistit. Dvoukomorový sáček umožňuje zdobit dvěma druhy krému najednou. Jak napovídá název, má přepážku, která tvoří dvě komory.

Ke zdobicím sáčkům patří trezírovací špičky (jinak řečeno trysky), plastové nebo kovové nástavce s různě tvarovaným hrotem. Jejich pomocí vykouzlíme nespočet krásných tvarů – okvětní lístky, girlandy, trávu, květy a mnoho dalšího.

Související výrobky

Kontaktujte nás