Bílý rolovaný fondán Renshaw Pro 1 kg

 
Rolovaný fondant sněhově bílý 1 kg
 
Máme na skladě (více než 5 kusů)
Ve středu může být k odběru
nebo kurýrem u Vás doma.
 
Běžná cena: 260 Kč
Ušetříte: 70 Kč (–27 %)
190 Kč s DPH
165 Kč bez DPH
   
 
 
Kód produktu: R04030 Výrobce: Renshaw U nás máte garanci bezplatného vrácení

Přikupte

Váleček na marcipán 500 x 35 mm
Váleček na marcipán 500 x 35 mm
Původní cena: 0 Kč
Cena: 280 Kč
Hladítko (žehlička) na marcipán a fondán zakulacená
Hladítko (žehlička) na marcipán a fondán zakulacená
Původní cena: 0 Kč
Cena: 165 Kč
 
Doprava zdarma
již od 1000,–
Dárek zdarma
ke každé mé objednávce
 
Výtečná čokoládka nebo prášek na pečení? Nakupte a nechte se příjemně překvapit  ;-)
2 ze 3 zákazníků
nakupují opakovaně
2794 kusů
cukrářských potřeb
 

Rolovaný fondant čistě bílý Renshaw Profesional 1kg

Fondán je určený především pro potahování dortů. Dorty získají hladký, hedvábný efekt. Využijete jej především pro potahování slavnostních dortů, které můžete dále zdobit stuhami, květinami, perličkami a dalšími předměty. Fondánem potažené dorty můžete také zdobit kosticemi. Před vyvalováním hmotu propracujte, aby získala pružnost. Nejvhodnější teplota pro manipulaci s fondánem je 22 ⁰C. Pokud je hmota příliš měkká, nechte ji odstát pevně zabalenou v potravinářské fólii. Při pokrývání dortu vyválejte plát silný cca 0,3 - 0,5 cm. Touto sílou pokrytí docílíte hladkého efektu bez průsvitných částí. Během vyvalování si plát lehce podsypávejte moučkovým cukrem. Vyválejte plát dostatečně velký, abyste jím najednou překryly jak horní část, tak boky dortu. Při přenášení plátu si pomozte dlouhou trubkou, na níž natočíte lehce pocukrovaný plát hmoty. Přiložte plát na dort svrchu a spusťte zbytek hmoty přes hrany. Okrájejte přebytečné části, které vám budou při manipulaci překážet, ale dejte si pozor, abyste neukrojili hmoty tolik, že by nezbyla na zakrytí boků. Při potahování používejte hladké plastové „žehličky“ jimiž uhladíte hmotu odshora dolů. Postupujte kolem dokola tak, abyste plát pouze přitiskávali k dortu, ale nestahovali jej prudce dolů. Mohli byste tím hmotu roztrhnout a navíc se vyhnete lalokům. Když je hmotou potažený celý dort až po dolní okraj, odkrájejte kolem dokola zbytky hmoty tak, abyste dosáhli asi 1 cm přesahu, tyto přesahy „podsunete“ pod dort pomocí žehličky nebo cukrářské stěrky. Zbylá hmota lze dále používat, můžete například potáhnout cupcakes. Je-li hmota ztuhlá, přidejte trochu vody. Pokud s hmotou nepracujete ihned, vydrží vám pevně zabalená v potravinářské fólii ještě 1-2 týdny. Dejte pozor, aby se na hmotu nedostal vzduch, který způsobuje její tvrdnutí.

Profesionální Renshaw fondant na potahování dortů se snadno zpracovává a hněte díky své extra jemné struktuře. Po zpracování tvrdne. Fondán má čistě bílou barvu. 

Složení: Cukr, glukózový sirup, voda, rostlinný olej, glycerin, emulgátor E471, regulátory kyselosti E260, E262, stabilizátor E413, přírodní aroma.

Alergeny: vyrobeno v továrně, která zpracovává ořechy. Může obsahovat stopy mandlí nebo ořechů. Vhodné pro vegetariány.

Na běžný kulatý dort o průměru kolem 25 cm spotřebujete přibližně 0,5 kg potahovací hmoty. Pro zlepšení elasticity a pří modelování doporučujeme přidat tylosu. Optimální poměr je jedna čajová lžička na 250 g hmoty. V takovém případě přidejte i trochu vody. Před nanášením je třeba dobře prohníst a následně rovnoměrně rozválet válečkem na tenké vrstvě moučkového či podsypového cukru.

Hmotnost: 1 kg

Uchovávejte v chladu a ve tmě.

Spotřeba potahovací hmoty, fondánu a marcipánu na dorty

typ dortu, počítáno na cca 4 mm hmoty velikost dortu
spotřeba hmoty
kulatá forma, výška 10 cm 15 cm 500 g
  20 cm 700 g
  25 cm 1000 g
  30 cm 1400 g
kulatá forma, výška 7,5 cm 15 cm 400 g
  20 cm 600 g
  25 cm 700 g
  30 cm 1000 g
forma srdce, výška 10 cm 15 cm 500 g
  20 cm 700 g
  25 cm 1000 g
  30 cm 1400 g
forma srdce, výška 7,5 cm 15 cm 400 g
  20 cm 600 g
  25 cm 700 g
  30 cm 1000 g
čtverec, výška 10 cm 15 cm 700 g
  20 cm 1000 g
  25 cm 1400 g
  30 cm 2000 g
čtverec, výška 7,5 cm 15 cm 600 g
  20 cm 900 g
  25 cm 1300 g
  30 cm 1800 g

 Tabulka spotřeby je převzata ze zahraničních serverů, kde je zvykem pokrývat dort cca 4 mm potahovací hmoty. V Česku je zvykem potahovat dorty tenší vrstvou, výše uvedené hodnoty tak můžete brát jako spíše maximální.

Nejste si jisti, kolik fondánu nebo marcipánu

budete potřebovat na potažení dortu?

 

Vyzkoušejte náš chytrý

kalkulátor potahovacích hmot...

Váha 1000 g
Barva Bílá
Tento výrobek najdete zařazen:
 

Vaše recenze

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

+ Přidejte i vy svou zkušenost

S tímto výrobkem lidé také kupují
Gelové barvy Wilton Black (černá)
Kód: W610-328
Máme na skladě
99 Kč s DPH
Zelený rolovaný fondant Spring Green (barevný fondán) 250 g
Kód: FC97300
Máme na skladě
99 Kč s DPH
 

 


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.