Vánoční kolekce Orion zdarma ke každé objednávce nad 5000,-. Neváheje, platí do rozdání dárků. 

Extra mandlový marcipán 63% mandlí - 200 g

 

Marcipán přírodní barvy s vysokým obsahem mandlí (63%) pro přípravu cukrovinek, dezertů, na potahování a na pečení či do pralinek. 

 
Máme na skladě (více než 10 kusů)
Ve čtvrtek může být k odběru
nebo kurýrem u Vás doma.
 
139 Kč s DPH
121 Kč bez DPH
   
 
 
Kód produktu: P3547 Výrobce: Odense Marcipan Dánsko U nás máte garanci bezplatného vrácení

Přikupte

Váleček na marcipán 500 x 35 mm
Váleček na marcipán 500 x 35 mm
Cena: 280 Kč
 
Doprava zdarma
již od 1000,–
Dárek zdarma
ke každé mé objednávce
 
Výtečná čokoládka nebo prášek na pečení? Nakupte a nechte se příjemně překvapit  ;-)
2 ze 3 zákazníků
nakupují opakovaně
3354 kusů
cukrářských potřeb
 

Mandlový marcipán je určen pro potahování dortů a pro modelování tvarů a postaviček, pro vypichování tvarů a další tvarování. Marcipánovou hmotu můžete obarvovat všemi druhy potravinářských barev. Marcipán můžete zesvětlovat bělobou. Díky vysokému obsahu mandlí je marcipán můžete použít i při pečení a do pralinek. Můžete ho nastrouhat a ochutit jím těsta.

Dále z něj můžete vytvořit marcipánovou strouhanku, když k 70 g marcipánu přimícháte 15 g másla a 50 g hrubé mouky. Dále můžete marcipán použít do ovocných knedlíků. Místo pecky v meruňce nebo švestce vyplníte kuličkou marcipánu.

Z marcipánu můžete také vyrábět náplň do pralinek. Marcipán nastrouhejte nebo nalámejte do hrnce, přilijte trochu smetany a rozpusťte.

Pro potahování dortu vyválejte plát tenký asi 0,3 – 0,5 cm. Před potahováním či modelováním hmotu důkladně propracujte. Během vyvalování plát podsypávejte moučkovým cukrem. Při přenášení na dort si pomozte dlouhou trubkou, na kterou plát omotáte. K uhlazování dortů používejte žehličky a uhlazovátka. Pro vytvoření zajímavých efektů by se vám mohly hodit různé kostice.

Pro blyštivé a barevné efekty na povrchu můžete použít pudrové barvy například s perleťovými efekty nebo fixy a tekuté a gelové barvy. Modelované postavičky můžete spojovat jedlým lepidlem nebo domácí směsí z bílku a moučkového cukru.

Pravý marcipán v naší nabídce je vyráběn v Dánsku podle původní receptury. Při výrobě tradičního marcipánu jsou používány výhradně výběrové mandle, které jsou pak základem jeho skvělé chuti. Pro cukráře je důležité, nejen to, že bude chutnat, ale zejména pro jeho vynikající vlastnosti díky vysokému obsahu mandlí - 63 %. Tento marcipán je vhodný na pečení i zdobení.

Průměrné nutriční hodnoty na 100 g

Energie 1915 kJ/459 kcal Tuk 28g z toho nasycené mastné kyseliny 2,5g Sacharidy 38g - z toho cukry 38g Protein 11g Sůl 0,01g

Složení: Mandle (63%), cukr, pitná voda, glukózový sirup.

Alergeny: Výrobek obsahuje mandle

Výživové údaje ve 100 g výrobku:

  • Energetická hodnota: 2032kJ / 485kcal
  • Tuky 32 g, z toho nasycené mastné kyseliny 2,4 g
  • Sacharidy 32 g, z toho cukry 27 g
  • Vláknina 6,5 g
  • Bílkoviny 13,0 g
  • Sůl 0,0 g

Podmínky při skladování: suché, chladné, čisté místo, mimo přímé sluneční záření, skladováno odděleně od látek, které by mohly narušit jakost suroviny.

Odense Marcipan Dánsko

Počátek historie marcipánové továrny sahá do počátků 20. století, v samém centru dánského města Odense. Místní pekaři a cukráři zde kupovali čerstvý marcipán jednotné chuti a barvy pro své tvoření. O půlstoletí později byla společnost Odense Marcipan jmenována dodavatelem dánského královského dvoru, což je ocenění, poskytované pouze skutečně kvalitním a prověřeným výrobcům. "Naše kvalita vytváří naši pověst a naše pověst přitahuje zákazníky!" 



 

Vaše recenze

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

+ Přidejte i vy svou zkušenost

S tímto výrobkem lidé také kupují
Holandský marcipán 1:3 - 0,5 kg
Kód: MARO
Naskladňujeme v úterý
160 Kč s DPH
    Detail
Holandský marcipán 1:3 - 1 kg
Kód: MARO1
Naskladňujeme v úterý
220 Kč s DPH
    Detail
Svíčka modrá 1 ks
Kód: MO23002C
Máme na skladě
8 Kč s DPH
    Detail
 

 


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.