Marcipán

Doprava zdarma
již od 1000,–
Dárek zdarma
ke každé mé objednávce
 
Výtečná čokoládka nebo prášek na pečení? Nakupte a nechte se příjemně překvapit  ;-)
2 ze 3 zákazníků
nakupují opakovaně
2569 kusů
cukrářských potřeb

Nejprodávanější

53 Kč
589 Kč
 
Značky
Materiál
Stravovací požadavky, diety, omezení
Barva

Stránka 1 z 1 - 10 položek celkem 

Speciální nabídka
Pravý holandský marcipán 1 kg 1:3
Kód: ZEE12

Holandský marcipán určený pro modelování, potahování nebo dekoraci cukrářských výrobků za studena.

220 Kč s DPH Máme na skladě
   
Extra mandlový marcipán 64% mandlí - 200 g
Kód: P3547
Máme na skladě
139 Kč s DPH
Sušené mléko polotučné Bohemilk 400 g
Kód: MA001
Dodáme do 4 - 7 dní
109 Kč s DPH
Sušené mléko plnotučné Bohemilk 400 g Poslední na skladě
Kód: MA002
Máme na skladě
109 Kč s DPH
Marcipán na modelování 100 gr
Kód: MV6034
Máme na skladě
53 Kč s DPH
Mandlová mouka 1 kg
Kód: AM076-1
Máme na skladě
589 Kč s DPH
Lesk (šelak) 45g na čokoládu, marcipán, dorty
Kód: LESGOM
Máme na skladě
135 Kč s DPH
Lesk (šelak) 100 ml na čokoládu, marcipán, dorty
Kód: EG700
Máme na skladě
249 Kč s DPH
Jemný marcipán 54% mandlí - 200 g
Kód: GG001
Máme na skladě
99 Kč s DPH
Jemná mandlová mouka 350 g
Kód: G42975
Máme na skladě
370 Kč s DPH
Jemná mandlová mouka 125 g
Kód: G42970
Máme na skladě
145 Kč s DPH

Stránka 1 z 1

Pravý marcipán je oblíbená cukrářská hmota vyrobená z mandlí a cukru. Aby se o marcipánu dalo hovořit skutečně jako o marcipánu, měl by obsahovat alespoň polovinu této marcipánové pasty - tedy nejméně 50% rozemletých oloupaných mandlí a maximálně 50% cukru. Méně kvalitní hmoty, které však v našem obchodě nepreferujeme, jsou často nastavovány nejrůznějšími náhražkami, od oříšků, přes kokos, sójovou mouku až po sušené mléko. Chuti se snaží pak přiblížit jednoduše přidáním mandlového aroma. S tím se setkáte zejména v nejrůznějších internetových "domácích" receptech. Chuťově se však taková hmota pravému marcipánu ani zdaleka nepřibližuje.

Obecně se marcipán dělá do čtyř tříd, a to právě podle podílu marcipánové pasty. Nejvyšší třída je 100% marcipánová pasta, kdy ve výsledném produktu naleznete více než 50% mandlí. Tzv. Lübecký jemný marcipán obsahuje 90% pasty a 10% cukru. Následuje Lübecký marcipán v poměru 70% marcipánové pasty s přidáním třetiny cukru a nejrozšířenější je pak běžný marcipán na přímou spotřebu, který obsahuje polovinu marcipánové hmoty a polovinu cukru. Takový marcipán bývá označován také jako 50:50 nebo 1:1. Označení jako např. 1:3 a více pak signalizují více zředěnou základní hmotu (1 díl marcipánové pasty, 3 díly cukru).